Der alaskische Klee-Kai

Alaskan Klee Kai

Der Alaskan Klee Kai ist ein Hund, den es in drei Größen gibt. Klee Kai bedeutet so viel wie "Kleiner Hund". Wenn man dieses schöne Tier sieht, könnte man meinen, man habe es mit einem kleinen Husky zu tun. Das ist aber nicht der Fall. Der Klee Kai ist definitiv ein anderer Hund. Der Hauptunterschied liegt in seinem Charakter. Der Husky ist eigentlich ein Arbeitstier. Der Klee Kai ist viel mehr ein Familienhund und ein geselliges Tier. Dennoch können sie ziemlich heftig sein, wenn es sein muss.

Over de geschiedenis van de Klee Kai is niet zoveel bekend. Wel is bekend dat die geschiedenis duizenden jaren oud moet zijn. Het is zoals het wel vaker met hondenrassen gaat: hoe ouder een ras, hoe minder we over de voorouders weten. Wat we wel weten is dat de voorouders van de Klee Kai geharde Hunde geweest moeten zijn. De honden moesten immers het onherbergzame landschap van Alaska trotseren. Uit die honden is uiteindelijk de Husky ontstaan. De kleinere Huskies werden door een zekere Linda Spurlin gefokt tot de Klee Kai. Dit ras is wat meer een gezin- en gezelschapshond dan de Husky. Echter, het dier wordt ook als therapiehond ingezet.

De Klee Kai is een speels en intelligent dier. Hij heeft graag mensen om zich heen en houdt er totaal niet van om alleen te zijn. Het is geen großer Hund, dus je hoeft geen grote tuin te hebben om dit dier tevreden te houden. Echter, je moet wel voldoende aandacht aan hem besteden. Ook ben je behoorlijk veel tijd met het borstelen van de hond. Hij verliest namelijk vrij veel haar.

De Klee Kai houdt er van om uitgedaagd te worden. Dat kan zijn in de vorm van een lange wandeling. Echter, de Klee Kai vindt het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Het belangrijkste is dat je dit dier op een positieve manier nieuwe dingen leert. Daarnaast is het belangrijk om ze vroeg in contact te brengen met andere honden en mensen.

Merkmale Alaskan Klee Kai

Spezifikationen Alaskan Klee Kai

Teilen auf facebook
Facebook
Teilen auf twitter
Twitter
Teilen auf pinterest
Pinterest
Teilen auf whatsapp
WhatsApp

Ähnliche Hunde

de_ATDeutsch (Österreich)