Der Glen Terrier

Glen Terrier

Der Glen Terrier ist ein kleiner Hund mit einem sehr lebhaften Charakter. Der Hund hat ein doppeltes Fell und ist rauhaarig. Das Tier ist ein echter Familienhund und kann durch sein liebenswertes Aussehen wie ein Schoßhündchen wirken. Aber täuschen Sie sich nicht! Der Hund wurde ursprünglich als Jagdhund gezüchtet, und dieser Charakter ist immer noch in dem Tier vorhanden. Er braucht Platz, um seine Energie zu verbrauchen.

Deze hond komt uit een onherbergzaam landschap. De hond groeide vindt zijn oorsprong in County Wicklow (Ierland), een bergachtig landschap. Het was de hond van boeren die hard moesten werken om te overleven. Van hun honden werd ook verwacht dat ze werkten voor de kost. De hond werd ingezet als dassenjager, maar kreeg al snel de bijnaam “Turnspit Dog”. Ze werden namelijk ook ingezet om het spit waaraan een varken gebraden werd rond te laten draaien.

De Glen terriër heeft echt het karakter dat je van een terriër mag verwachten. Ondanks zijn bescheiden formaat heeft de hond meer dan voldoende pit in zijn lijf. Het zijn alerte honden die niet snel bang zijn. De Glen terriër heeft een liefdevol karakter en is graag bij zijn baasje. Echter, ze zijn erg gesteld op hun grondgebied en kunnen het nog weleens aan de stok krijgen met vreemde honden. Daarnaast is deze hond niet bijzonder goed met jonge kinderen. Ze pikken het namelijk niet wanneer er bijvoorbeeld speelgoed van hen wordt afgepakt.

Dit ras heeft een consequente opvoeding nodig. In de eerste plaats moeten ze goed gesocialiseerd worden, om zo om te leren gaan met onbekenden en met andere honden. Daarnaast moeten ze leren het gezag van hun baasje te accepteren. De hond kan namelijk vrij dominant en eigenzinnig zijn. Als het baasje niet in staat is om de hond duidelijk te maken waar zijn grenzen liggen, is het einde zoek.

Kenmerken Glen Terriër

Specificaties Glen Terriër

Teilen auf facebook
Facebook
Teilen auf twitter
Twitter
Teilen auf pinterest
Pinterest
Teilen auf whatsapp
WhatsApp

Ähnliche Hunde

de_ATDeutsch (Österreich)