Der Löwenhund

Löwe Hund

Der Löwenhund ist ein lustiger, lebhafter und freundlicher Begleithund. Das Tier wurde für eine besondere Aufgabe gezüchtet: Es soll die Füße seines Besitzers warm halten. Natürlich hat dieser Hund auch ein schönes Aussehen. Das Tier wurde gezüchtet, um wie ein kleiner Löwe auszusehen. Daher rührt auch sein Name.

De lange geschiedenis van het hondje maakt het moeilijk om vast te stellen wie de exacte voorouders van dit ras zijn. Er wordt gezegd dat de hond oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar dit wordt betwist. De hond was namelijk vooral populair in het zuiden van Europa. Het vermoeden bestaat dat de Maltezer en de Bichon Frisé de voorouders van deze leuke hond zijn. Wat we wel zeker weten is dat de Leeuwhond er al 500 jaar ongeveer hetzelfde uitziet. We weten dat, omdat de hond afgebeeld wordt op diverse kunstwerken.

De Leeuwhond is een tikkeltje eigenwijs. Dat komt onder andere omdat het dier zo intelligent is. Hij denkt graag zelf na en kiest zijn eigen pad. Daarnaast zijn ze graag bij hun baasje(s). Ze zijn bijzonder trouw. Uiteraard is de Leeuwhond graag in voor een verzetje, met een lange wandeling of een potje stoeien maak je ze zeker blij. De hond heeft een vriendelijk karakter en kan goed omgaan met jonge kinderen. Ze kunnen een tikkeltje fel zijn naar andere honden. Ze gaan dan fors blaffen, maar worden niet agressief.

Omdat de hond naar andere honden kan gaan blaffen, is het goed om de Leeuwhond als pup al zo vroeg mogelijk met andere honden in aanraking te brengen. Zo kan je het blaffen een beetje afleren. De Leeuwhond zelf zal namelijk niet agressief worden, maar je weet niet of andere honden het geblaf van deze kleine viervoeter appreciëren. Die kunnen vervolgens wel agressief worden. Het hondje luistert graag naar zijn baas, dus de training van de pup verloopt over het algemeen soepel. Dat is prettig, want er is nog iets anders dat je de hond moet leren: niet constant te blaffen. De Leeuwhond is namelijk vrij alert en heeft de neiging om bij het minste of geringste aan te slaan.

Merkmale Löwenhund

Spezifikationen Löwenhund

Teilen auf facebook
Facebook
Teilen auf twitter
Twitter
Teilen auf pinterest
Pinterest
Teilen auf whatsapp
WhatsApp

Ähnliche Hunde

de_ATDeutsch (Österreich)