De alaskan klee kai

Alaskan Klee Kai

De Alaskan Klee Kai is een hond die in drie formaten voorkomt. Klee Kai betekent zoiets als “Kleine hond”. Wanneer je dit mooie dier ziet, dan zou je kunnen denken dat je gewoon met een kleine Husky te maken hebt. Toch is dat niet het geval. De Klee Kai is beslist een andere hond. Het belangrijkste verschil zit in zijn karakter. De Husky is echt een werkdier. De Klee Kai is veel meer een gezinshond en een gezelligheidsdier. Toch kunnen ze behoorlijk fel zijn als het moet.

Over de geschiedenis van de Klee Kai is niet zoveel bekend. Wel is bekend dat die geschiedenis duizenden jaren oud moet zijn. Het is zoals het wel vaker met hondenrassen gaat: hoe ouder een ras, hoe minder we over de voorouders weten. Wat we wel weten is dat de voorouders van de Klee Kai geharde honden geweest moeten zijn. De honden moesten immers het onherbergzame landschap van Alaska trotseren. Uit die honden is uiteindelijk de Husky ontstaan. De kleinere Huskies werden door een zekere Linda Spurlin gefokt tot de Klee Kai. Dit ras is wat meer een gezin- en gezelschapshond dan de Husky. Echter, het dier wordt ook als therapiehond ingezet.

De Klee Kai is een speels en intelligent dier. Hij heeft graag mensen om zich heen en houdt er totaal niet van om alleen te zijn. Het is geen grote hond, dus je hoeft geen grote tuin te hebben om dit dier tevreden te houden. Echter, je moet wel voldoende aandacht aan hem besteden. Ook ben je behoorlijk veel tijd met het borstelen van de hond. Hij verliest namelijk vrij veel haar.

De Klee Kai houdt er van om uitgedaagd te worden. Dat kan zijn in de vorm van een lange wandeling. Echter, de Klee Kai vindt het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Het belangrijkste is dat je dit dier op een positieve manier nieuwe dingen leert. Daarnaast is het belangrijk om ze vroeg in contact te brengen met andere honden en mensen.

Kenmerken Alaskan Klee Kai

Specificaties Alaskan Klee Kai

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_BENederlands (België)