Rasbeschrijving: Beagle

Afkomst: Groot-Brittannië
Groep: Lopende honden
Hoogte: 33 tot 40 cm schofthoogte
Gewicht: 15 kg
Kleur: Alle kleuren die voor lopende honden zijn toegestaan, zwart, wit, roodbruin,… en een witte staartpunt

Omgang met kinderen

Omgang met andere honden

Omgang met andere dieren

Geschiedenis

De Beagle was een hond die reeds in het Elizabethiaanse tijdperk zeer geliefd was. Dit ras is waarschijnlijk gefokt uit kruisingen tussen de Harrier en oude Engelse lopende honden. Ze hebben lang dienst gedaan als jachthond bij de jacht op hazen. In Engeland bestaat er zelfs nog een sport waarbij een groep Beagles klein wild achternazit, gevolgd door een groep jagers. Dit noemt men ´Beagling´.

Karakter

De Beagle is een goedaardige hond, houdt van zijn familie en is heel lief voor kinderen. Hij is thuis een gezellig huisdier dat zijn baasje veel genegenheid schenkt en de bevelen van zijn baas onmiddellijk uitvoert. Maar het is en blijft een jachthond en zijn neus blijft dan ook een prioriteit. Heeft hij een spoor gevonden, dan zal hij die blindelings volgen en redelijk snel zijn doel bereiken. Deze hond heeft veel energie, een goed uithoudingsvermogen en is daarenboven zeer moedig. Allemaal kwaliteiten die bij de jacht goed van pas komen. Deze hond is erg oplettend, maar niet geschikt als waakhond. Hij is vriendelijk tegen iedereen en wordt totaal niet agressief. De Beagle is nogal gemakkelijk op te voeden, doch de eigenaar moet er rekening mee houden dat deze hond een duidelijk jachtinstinct heeft en allereerst zijn neus achterna zal gaan.

Verzorging

Deze kortharige hond heeft enkel een wekelijkse borstelbeurt nodig. Dit is normaal voldoende maar leeft de hond in de stad, dan kan zijn witte vacht grijs worden. Je mag hem in bad stoppen, maar men moet zich beperken tot één keer om de twee maanden. Andere verzorging houdt het bijknippen van de nagels en het schoonmaken van de oren in.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_BENederlands (België)