Rasbeschrijving: Bloedhond

Afkomst: België
Groep: Lopende honden
Hoogte: Reuen: 63-70 cm; teven: 58-62 cm schofthoogte
Gewicht: 36-50 kg
Kleur: Zwart en roestbruin; bruin en vaal rood; een witte vlek op borst, voeten en staartpunt zijn toegestaan.

Omgang met kinderen

Omgang met andere honden

Omgang met andere dieren

Geschiedenis

De Bloedhond was reeds duizend jaar geleden bekend voor zijn uitstekende reukzin. Het was oorspronkelijk een Belgisch ras, hij werd in een klooster van St.Hubertus (de beschermheilige van de honden) gefokt en heeft hier zijn naam aan te danken, nl. St. Hubertushond.
Vermoedelijk werd hij later door de Noormannen naar Groot-Brittannië gebracht waar hij veel gebruikt werd voor de jacht. De ´Bloodhond´ leverde immers zo´n goed werk en heeft zijn Engelse naam te danken aan de manier waarop hij speurt. Namelijk het volgen van het bloedspoor van geschoten wild.

Karakter

De Bloedhond is zeker de beroemste speurhond ter wereld, geen enkele andere hond heeft een betere neus. Meestal wordt hij nog als werkhond gebruikt voor de jacht of het opsporen van mensen in nood. Maar hij is ook een aangename gezelschapshond die gemakkelijk en rustig is in omgang binnenshuis. Deze hond is heel lief voor de kinderen en te vriendelijk om een waakhond te zijn, maar de meeste mensen worden afgeschrikt door zijn grote gestalte.
Het is een gevoelige hond die een zachte doch consequente opvoeding nodig heeft vanaf het eerste moment. Want eens het een grote loebas is krijg je slechte gewoontes niet zomaar afgeleerd.

Verzorging

De Bloedhond heeft een korte vacht die gemakkelijk te verzorgen is met een borstelbeurt.
De afhangende oren verdienen dan weer wel extra aandacht, zij moeten goed schoon gehouden worden om oorontstekingen tegen te gaan.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_BENederlands (België)