Racebeskrivelse: Basset Hound

Oprindelse: England
Gruppe: Løbende hunde
Højde: 33 tot 38 cm schofthoogte
Vægt: 23 kg
Farve: Dit ras kan driekleurig zijn (zwart, wit, roodbruin) of bleek tot bruin met wit

Håndtering af børn

Omgang med andre hunde

Omgang med andre dyr

Historie

De Basset Hound vindt zijn oorsprong terug in Frankrijk en zou zijn naam te danken hebben aan het Franse woord ´bas´ omdat deze hond zo laag op zijn poten staat. Vanaf 1800 kwam hij in Engeland terecht, met de Basset Artésien Normand als voorvader en werd daar gekruist met de Bloodhound. Als jachthond leverde hij grote verdiensten en kreeg hij wereldwijde bekendheid vanaf de jaren ´50.

Karakter

Zoals we al zeiden was de Basset Hound oorspronkelijk een jachthond, misschien door zijn gestalte ietwat trager, maar met een uitstekende neus, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Deze hond zit nog steeds graag buiten, houdt van rennen en is wel degelijk sportief. Maar het is ook een echte gezinshond. Hij is gevoelig, zachtaardig, geduldig en een echte kindervriend. Hoewel zijn typische melancholische blik anders doet vermoeden, is het een vrolijke en speelse hond. Maar pas op, hij kan af en toe koppig zijn en heeft een geduldige baas nodig die hem toch strikt kan opvoeden. De Basset Hound is geen waakhond, maar zijn typerend zware stemgeluid kan soms al eens iemand doen afschrikken.

Pleje

De Basset Hound is gemakkelijk te onderhouden, hij heeft een kortharige vacht. Ook hier moeten ogen en oren regelmatig gecontroleerd worden om ontstekingen te voorkomen.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
da_DKDansk