Racebeskrivelse: Bichon Frise

Oprindelse: Frankrijk
Gruppe: Hunde som kæledyr
Højde: Schofthoogte tot 30 cm
Vægt: Gemiddeld 3-6 kg
Farve: Zuiver wit met vaalgeel, crême of abrikooskleurige schakeringen

Håndtering af børn

Håndtering af andre hunde

Omgang med andre dyr

Historie

De precieze afkomst van de Bichon Frise is niet bekend, hij zou in de 15de eeuw zijn ontstaan door de kruising van Maltezer met kleine poedels, maar hij is ook verwant met bv. de Bolognezer, Løvehund,… In de 16de eeuw werd dit hondje populair bij het Franse hof en dat bleef eeuwenlang zo. Na de Revolutie werd hij ook vaak gebruikt als circushondje. In 1933 werd de officiële rasstandaard opgesteld.

Karakter

De Bichon Frisé is een moedig, levendig hondje en is dol op spelen. Het is van nature uit een sociaal hondje, een echte gezinshond die het goed kan vinden met kinderen. Het is een intelligent hondje, weet en leert snel wat er van hem verwacht wordt. Ze zijn vriendelijk en makkelijk op te voeden, geschikt voor eigenaars die nog niet veel ervaring hebben.

Pleje

De fijne, zijde-achtige vacht van deze hondjes vraagt om veel verzorging. Het dagelijks uitkammen van de vacht en het regelmatig wassen met een speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. De vacht moet regelmatig bijgeknipt worden omdat het haar anders te lang wordt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: ofwel wordt het achterlijf geschoren zoals bij de Puddel, ofwel worden enkel de snuit en pootjes geschoren. De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moet men wegknippen. De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknippen.

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på whatsapp
WhatsApp
da_DKDansk