Rassebeschreibung: Barsoi

Herkunft: Rusland
Gruppe: Windhunde
Höhe: Reuen: 70-82 cm; teven: 65-77 cm
Gewicht: 35-45 kg
Farbe: Wit, grijs, goudgeel, rood en gevlekt.

Umgang mit Kindern

Der Umgang mit anderen Hunde

Umgang mit anderen Tieren

Geschichte

De Barzoi is een Russische Windhond die ook wel eens Russische Wolfshond werd genoemd omdat hij ooit een woeste wolvenjager was. Hij was erg geliefd bij de Tsaren en de edellieden voor de jacht te paard. Het woord ´barzoi´ betekent in het Russisch snel, vlug of licht en geeft de eigenschappen van deze waardige hond weer.

Zeichen

Zijn trotse en onafhankelijke uiterlijk sprak in het verleden heel wat mensen aan. Het is dan ook een beste vriend en kameraad in huis als hij zijn energie voldoende kwijt kan. De Barzoi is een terughoudende, ingetogen hond en blaft maar zelden. Toch mag hij niet geprovoceerd worden want dan laat hij zich van zijn moedigste kant zien. Ook tijdens de jacht is hij uiterst actief. Het is een zeer trouwe hond, maar niet zo gemakkelijk op te voeden. Hij weet goed wat hij zelf wil en hem dwingen zal steeds een averechts effect hebben. Het blijft nog een indrukwekkende großer Hund en men moet dus voorzichtig zijn met kinderen. Die combinatie lukt niet altijd, hoewel het zeker mogelijk is. Socialisatie op jonge leeftijd blijft belangrijk.

Pflege

De Barzoi heeft een lange golvende beharing die men regelmatig moet borstelen. Men moet voorzichtig zijn bij het uitkammen, want het haar is dun en breekt gemakkelijk.

Teilen auf facebook
Facebook
Teilen auf twitter
Twitter
Teilen auf pinterest
Pinterest
Teilen auf whatsapp
WhatsApp
de_DEDeutsch