Een reu of een teef in huis halen?

Het zal niemand verbazen dat aan beiden voor- en nadelen zitten. Reuen zijn over het algemeen (bepaalde rassen daargelaten) wat stabieler dan teven maar tegelijkertijd ook vaker onverdraagzaam naar andere reuen. Teven daarentegen kunnen ook behoorlijk vechten, zelfs tot de dood toe waar het bij reuen meestal in één keer klaar is. Een reu of een teef, wat is wijsheid?

Teven worden in de regel twee keer per jaar loops (sommige rassen daargelaten). Ze kunnen hier nogal last van hebben maar dat hoeft niet. Er zijn teven die enorm last hebben van de wisselende hormoonspiegel en bij wie de schijnzwangerschap, die op kan treden na de loopsheid, heel heftig is.

Er zijn reuen die zich behoorlijk kunnen laten gelden naar andere reuen en er zitten enorme watjes tussen. Reuen hebben de neiging tot veelvuldig markeren waarbij geen enkele boom wordt overgeslagen en zijn, met een loopse teef in de buurt, haast niet te houden.

Hond erbij


Wanneer er al een hond in huis is, wordt vaak aangeraden een exemplaar van de andere sexe erbij te zetten. Het is zeker een feit dat reuen en teven het meestal goed kunnen vinden. De natuur heeft dat zo bedoeld omdat het handig is voor de voortplanting. Echter, garanties zijn er nooit te geven.

Bij sommige rassen zijn de verschillen in sexe enorm (Rottweiler, Airdale terriër) en bij anderen weer een stuk minder (Labrador). Er is eigenlijk geen eenduidig advies te geven. Het is meer het gevoel: je bent een ‘reuenmens’ of een ‘tevenmens’.

Een advies hierover is slecht te geven. Hoe meer mensen je naar hun mening vraagt, hoe moeilijker het voor jezelf wordt. Bovendien zijn er nogal wat vooroordelen die nergens op gebaseerd zijn. Bedenk dat je een hond hebt voor jezelf. Het blijft een persoonlijk keuze, een reu of een teef.

Kies met gevoel en wijsheid!

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands