Hoe groot worden Huskies? (En hoe groot worden de Husky-mixen)

Als je net een Siberische Husky-puppy hebt gekregen en je bent overweldigd door hoe schattig en klein ze zijn, vraag je je misschien ook af ​​hoe lang ze zo klein zullen blijven. Helaas groeien puppy’s in een alarmerend tempo, dus geniet van je kleine puppy zolang het kan!

Hoe groot wordt een volgroeide Husky? Mannelijke Huskies zullen 54-60 cm hoog zijn en 20-27 kg wegen, terwijl vrouwelijke Husky’s gemiddeld 50-56 cm lang zijn en 16-23 kg wegen. Dit zijn gemiddelden voor een Siberische Husky en zijn afhankelijk van de conditie en gezondheid van elke hond.

Huskies staan ​​bekend als grotere perros, maar categoriseren we eigenlijk als een middelgrote hond. Als u een Husky-puppy heeft of erover denkt er een te kopen, is de grootte belangrijk om rekening mee te houden! Grotere honden hebben meer voedsel, ruimte en lichaamsbeweging nodig. Ook moeten eventuele veiligheidsproblemen met betrekking tot kinderen overwogen worden.

Grootte van een volgroeide husky

Huskies zijn ontstaan ​​in Zuidoost-Azië op een plaats in Rusland die Siberië wordt genoemd, vandaar de naam Siberische Husky. Dit hondenras behoort tot de genetische familie van Spitz en wordt algemeen erkend als geweldige sledehonden. Met de lengte- en gewichtsmetingen van de gemiddelde Siberische Husky, classificeren we ze als een middelgrote honden, terwijl sommige, meestal mannetjes, kunnen worden gecategoriseerd als perros grandes als ze meer dan 22 kilogram wegen.

Er zijn verschillende Husky-rassen die allemaal in grootte variëren, dus we behandelen niet alleen Siberische Husky-maten, maar ook enkele van de meest bekende mixen!

Op welke leeftijd wordt een husky als volgroeid beschouwd?

Husky’s groeien snel vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 maanden. Na 6 maanden begint hun groei te vertragen en bereiken ze hun maximale lengte meestal op de leeftijd van één jaar. Wat het gewicht betreft, zullen Huskies blijven aankomen tot hun tweede verjaardag.

Sommige mannetjes hebben meer tijd nodig om hun maximale lengte en gewicht te bereiken en volgroeien pas op de leeftijd van 36 maanden.

Hoewel Husky’s in de wereld van vandaag meer bekend staan ​​als een showhond of een familiehuisdier, zijn deze honden in staat om arctische temperaturen te verdragen en zijn ze geroemd omwille van hun kracht. Ze zijn erg sterk voor middelgrote honden!

Voordelen van de grootte van een Husky

Husky’s hebben veel energie en zijn extreem sterk, wat betekent dat ze een hoge tolerantie hebben voor lichamelijke inspanning. Door hun grootte kunnen ze lange wandelingen, hardloopsessies en trektochten met jou maken! Ze zijn de beste trainingsmaatjes omdat ze hun energie eruit moeten halen en niet snel moe worden.

Ze zijn ook erg speels, waardoor ze een geweldige gezinshond zijn. Husky’s hebben leuke persoonlijkheden en zijn ook ongelooflijk slim. Een middelgrote hond is geweldig om mee te spelen en voor kleine kinderen. Niet te groot, niet te klein, precies de juiste maat!

Nadelen van de grootte van een Husky

Hoewel Huskies worden gecategoriseerd als middelgrote honden, neigen ze meer naar het grootste segment van middelgrote honden, waarbij sommige zelfs als grote honden worden beschouwd. Ze hebben ook een dikke laag vacht waardoor ze veel groter kunnen lijken dan ze zijn.

Als je in een kleinere ruimte woont, zoals een appartement, een stadswoning of zelfs een klein huis, is een grotere hond misschien niet de beste optie voor jou. Kinderen doen het misschien ook niet goed met grotere honden, en in dit geval is een Husky-mix waarschijnlijk een betere optie voor jou. Husky-mixen zijn er in kleinere maten en passen misschien iets beter bij uw behoeften als eigenaar van een huisdier!

Een husky eet natuurlijk ook aardig wat meer dan een kleine hond. Dit is de beste voeding voor je husky, zodat je al een idee van de prijs kan krijgen:

Groeimijlpalen voor Huskies

Als u vanaf jonge leeftijd naar de groei en gezondheid van uw puppy’s kijkt, kunt u beter inschatten hoe groot deze als volwassene zal zijn. Kleine honden hebben meestal ongeveer 9 maanden nodig om hun volwassen gewicht te bereiken, terwijl grotere honden ongeveer anderhalf jaar nodig hebben om hun volledige volwassen gewicht te bereiken.

Siberische Husky’s variëren in gewicht en volwassen lengte, maar gemiddeld is het normaal dat vrouwtjes rond de 6,5-9 kg wegen op de leeftijd van 3 maanden. Voor mannen van 3 maanden is het normaal dat ze ongeveer 8-10,4 kg wegen.

Na 6 maanden zal een gezonde vrouwelijke Husky gemiddeld ongeveer 11,9-16,7 kg wegen. Mannetjes van 6 maanden oud zullen gemiddeld ongeveer 14,7-19,4 kg wegen.

Op een jaar oud zullen vrouwelijke Huskies gemiddeld ongeveer 15,5-22,3 kg wegen. Op deze leeftijd zullen mannetjes gemiddeld ongeveer 19,4-26,2 kg wegen. Na het eerste jaar zullen Huskies waarschijnlijk nog 4 maanden blijven groeien. Zowel mannelijke als vrouwelijke Husky’s groeien ongeveer 16 maanden.

Verschillen in grootte in Husky-mixen

Er zijn verschillende hondenrassen met Huskies erin. Husky’s hebben veel geweldige eigenschappen en er zijn veel populaire mengsels tussen hen en andere rassen. Als een raszuivere Husky niet helemaal is wat u zoekt, is een mix misschien beter geschikt.

Husky-mixen kunnen kleiner of groter zijn dan raszuivere rassen, maar ze zijn meestal net zo schattig! Als je houdt van de eigenschappen van een husky, maar die niet helemaal voldoet aan je mogelijkheden voor een huisdier, dan is een van deze mixen misschien een goede optie!

Corgsky (Corgi – Husky Mix)

Een Corgsky is precies hoe het klinkt; een Corgi en een Husky-mix. Dit ras is gemaakt om een ​​compactere Husky te maken, maar met hun fysieke kenmerken en eigenschappen zijn ze letterlijk een match made in heaven.

De Corgsky neemt de meeste fysieke kenmerken van een Siberische Husky over met de markeringen, gebogen staart en kleuring, maar heeft de kortere poten van de Corgi, waardoor een miniversie van een Husky ontstaat.

Een volgroeide Corgsky zal meestal maximaal ongeveer 38 cm zijn, maar het gewicht van een Corgsky verschilt per hond. Husky’s zijn gefokt als werkhonden, en die eigenschap gaat niet verloren in deze mix!

Deze pup zit vol energie, is erg sociaal en slim! Met een persoonlijkheid als deze heb je een achtertuin nodig waar je Corgsky in kan rondrennen, en omdat het zulke sociale honden zijn, hebben ze menselijke liefde nodig. Als u het grootste deel van de dag weg bent, kunt u overwegen om een ​​tweede hond aan te schaffen om uw Corgsky gezelschap te houden.

Pomsky (Pommeren – Husky Mix)

Een Pomsky is een mix van een Pommeren en een Husky. Hoewel ik niet durf te zeggen dat een Pomsky een perfecte miniatuur van een Husky is, komt hij toch redelijk dichtbij. Wanneer twee verschillende rassen samenkomen, zijn er natuurlijk niet alleen de kenmerken van een van de ouders nodig, dus er zijn kenmerken van zowel de Husky als de Pommeren.

Elke maat van een Pomsky is anders en is gebaseerd op de lengte en het gewicht van de ouder. De gemiddelde vrouwelijke Husky weegt ongeveer 14-23 kg en de gemiddelde mannelijke Pommeren weegt 1.5-3 kg.

De gemiddelde Pomsky komt ongeveer uit rond de 13 kg. Deze metingen zijn niet in steen gebeiteld, maar zouden de verwachtingen moeten zijn als u op zoek bent naar een Pomsky.

Pomskies zullen ergens tussen de 10 en 15 centimeter hoog zal zijn.

Beaski (Beagle – Husky Mix)

Een Beaski is een Beagle en een Husky gemengd! Beagles zijn van nature kleinere honden, dus dit zal een kleiner ras zijn, net als de laatste twee genoemde rassen. Deze naam kan een beetje intimiderend aanvoelen, maar ze zijn een van de liefste hondenrassen. Dit komt omdat zowel de Beagle als de Husky liefhebbende honden zijn. Deze honden verschillen in uiterlijk. Sommige zien eruit als kleine Huskies en andere zien eruit als grote Beagles.

De gemiddelde grootte van een mannelijke Beaski is iets groter dan een vrouw met een gemiddelde grootte van 18-22 kg en 45-55 cm hoog. Een vrouwtje weegt gemiddeld 15-20 kg en meet 40-50 cm. Deze maat is iets kleiner dan een Siberische Husky en wordt gecategoriseerd als een middelgrote hond. Deze honden nemen de kenmerken van beide honden over en zijn zowel geweldige jagers als gezelschapshonden.

Gerberian Shepsky (Duitse Herder – Husky Mix)

Deze naam is best leuk om te zeggen, maar ik wed dat je wel kunt raden welke mix van honden dit leuke ras heeft gecreëerd? Als je een Duitse herder (German Shepherd) en een husky dacht, ben je juist! Als je een hond wilt met de intelligentie, gehoorzaamheid en discipline van een Duitse herder en de vrolijke, energieke en speelse houding van een Siberische Husky, dan is dit de perfecte mix voor jou.

Deze hond heeft de neiging om gemiddeld op de grotere schaal te meten tussen 50-60 cm en 22-40 kg. Dit is een van de weinige gemengde rassen die groter zal zijn dan de Siberische Husky en dat komt omdat Duitse herders grotere honden zijn. Dit ras wordt gecategoriseerd als een grote hond.

Boxy (Boxer – Husky Mix)

Een Boxy (of Boxsky) is, je raadt het al, een Boxer en een Siberische Husky-mix! Terwijl andere mengsels meer van de fysieke eigenschappen van een Husky overnemen, heeft de Boxy veel zichtbare Boxer in zich, naast de ijsblauwe ogen. De bokskop is het meest opvallende kenmerk dat het lijkt te laten zien op een Boxy.

Deze twee rassen zijn precies het tegenovergestelde in persoonlijkheids- en fysieke kenmerken, wat interessant kan zijn als ze samenkomen. Boxers hebben de neiging om heel goed alleen te zijn met andere honden, terwijl Huskies graag achter alles aan gaan dat beweegt. Dit is een ras gemengd uit twee hyperactieve honden, dus het heeft veel oefening nodig!

De gemiddelde hoogte van een Boxy is 53-60 cm en het gemiddelde gewicht voor het gemengde ras is 20-27 kg. Dit hondenras is gecategoriseerd als een grote hond.

Rottsky (Rottweiler – Husky Mix)

Ook bekend als Huskweiler, is een kruising tussen een Rottweiler en een Siberische Husky. Dit is een kruising tussen twee zeer atletische honden, waardoor een dier ontstaat met veel uithoudingsvermogen. Wandelen, fietsen, hardlopen? Een Rottsky is de perfecte oefenpartner. Ze hebben ongeveer 90 minuten buiten tijd per dag nodig omdat ze een hoog activiteitsniveau hebben.

De gemiddelde lengte van een mannelijke Rottsky is 55-65 cm, terwijl een vrouw gemiddeld 50-60 cm is. Het gewicht van een mannelijke Rottsky ligt gemiddeld tussen de 34-43 kg en een vrouwtje gemiddeld tussen de 25-35 kg. Bij dit ras kunnen mannetjes aanzienlijk groter zijn. Dit hondenras wordt gecategoriseerd als een grote hond.

De Rottsky heeft meestal de vorm van het hoofd en de markeringen van de Husky, gecombineerd met de typische donkere vacht van een Rottweiler. De oogkleur varieert en kan blauw of bruin zijn. Neuskleuren variëren ook.

Chusky (Chow Chow – Husky Mix)

Een Chusky is een ras dat ontstaat wanneer een Chow Chow en een Siberische Husky samenkomen. Chuskies zijn een middelgroot tot groot ras dat meestal ergens tussen de 45 en 65 pond weegt. Deze honden hebben de neiging om zeer dichte vachten te hebben, dus het is waarschijnlijk dat ze vaak ruien. Uw Chusky heeft vaak een goede verzorging nodig.

Chuskies zijn leuke, energieke honden die een geweldige aanvulling zullen zijn voor een liefhebbend gezin. Het kunnen nogal eigenwijze honden zijn, dus in dit geval is een kordate eigenaar nodig. Deze honden zijn gefokt als gezelschapshond of werkhond, en kunnen dankzij hun dikke vacht lage temperaturen verdragen.

De gemiddelde vrouwelijke Chusky weegt overal van 18-29 kg en zal 45-58 centimeter groot zijn. Het gemiddelde gewicht van een mannelijke Chusky zal hetzelfde zijn als dat van vrouwtjes in dit ras. Dit ras wordt gecategoriseerd als een middelgrote tot grote hond, afhankelijk van het gewicht.

Bullsky (Bullmastiff – Husky Mix)

Bullskies zijn een zeer intelligent ras dat afkomstig is van een Siberische Husky en een Bullmastiff. De Bullmastiff is erg sterk en de Husky is erg hardwerkend en energiek. Gecombineerd ontstaat een mooie en leuke gezinshond.

Bullskies zijn veel grotere honden dan Huskies en worden geclassificeerd als grote honden. De gemiddelde mannelijke Bullsky weegt ergens tussen de 27 en 52 kg. Mannelijke Bullskies zijn 50-60 centimeter hoog. De gemiddelde vrouwelijke Bullsky weegt ergens tussen de 22 en 45 kg en is 50-58 centimeter hoog. Dit ras wordt gecategoriseerd als een grote hond.

Het zijn grote honden, maar erg lief, die geweldige beschermers en waakhonden zijn. Deze honden hebben een zeer hoog energieniveau, dus ze hebben een grote tuin nodig om in rond te rennen. Vanwege hun grootte en dikke vacht, moeten ze niet overbelast worden als het buiten warm is. Dit ras kan behoorlijk eigenwijs zijn, dus een ervaren eigenaar is het beste met dit ras.

Huskita (Husky – Akita Mix)

Huskitas zijn een mooie mix van twee oudere rassen: de Siberische Husky en Akita. Deze honden nemen kwaliteiten van beide ouderhonden over, maar krijgen zeer duidelijk hun loyaliteit van de Akita-ouder en hun energieke, actieve kant van hun Husky-ouder. Hun ruwe vacht varieert in lengte van kort tot lang, kleur en aftekeningen komen van één of beide ouders.

Een mannelijke Huskita weegt gemiddeld ergens tussen de 27 en 35 kg en is 58-63 ​​centimeter hoog, terwijl een vrouwelijke Huskita ongeveer 22-30 kg weegt en 55-60 centimeter hoog is. Dit ras wordt gecategoriseerd als een grote hond.

Huskitas zijn geweldige gezinshonden omdat ze extreem loyaal en beschermend zijn, maar ook energiek en speels. Uw kinderen zullen zich zeker vermaken met dit ras.

Is de grootte van een husky geschikt voor u?

Husky’s zijn geweldige familiehonden. Ze hebben veel eigenschappen die een huisdier plezierig en leuk maken voor het hele gezin.

Hoewel ze allemaal leuke eigenschappen hebben, kan de grootte een beperkende factor zijn. Als u in een klein appartement, stadshuis of huis woont, is een hond van een groot ras misschien niet voordelig.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een tuin heeft of toegewijd bent om uw hond uit te wandelen en meerdere keren per dag met hem te spelen. Husky’s zijn gefokt om te werken en zijn ongelooflijk energiek, en zullen gefrustreerd en depressief raken als ze niet genoeg naar buiten kunnen gaan om die energie te verbranden. Husky’s zijn erg liefdevolle maar speelse honden, dus het is essentieel om voldoende aandacht en tijd buiten te krijgen per dag.

De grootte van deze honden heeft ook invloed op hoeveel ze moeten eten en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Sommige van deze rassen zijn vrij groot. Stel u voor dat een andere persoon bij u in huis woont, terwijl u bedenkt of een van deze rassen geschikt is voor u en uw gezin.

Hoe train je een husky?

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest
Compartir en whatsapp
WhatsApp
es_ESEspañol