El crestado chino

Crestado chino

El nombre del crestado chino es un poco engañoso. El nombre sugiere que el perro no tiene pelo. Sin embargo, esto sólo es cierto en parte. Algunos perros con cresta china no tienen pelaje, pero también hay perros con cresta china que sí lo tienen. Originalmente, el perro se utilizaba para atrapar ratas y, por tanto, funcionaba de forma bastante independiente. Esto todavía puede verse en la raza, ya que el animal tiene una fuerte voluntad propia.

Van sommige perros is het niet precies vast te stellen waar ze vandaan komen en wie hun voorouders zijn. Dat is meestal het geval wanneer die geschiedenis ver teruggaat. Ook bij de Chinese Naakthond is dit het geval. In het geval van de Chinese naakthond bestaat het vermoeden dat de dieren in de oudheid vanuit Afrika naar China zijn gebracht. Deze soorten zouden echter wel een stuk groter zijn geweest, maar door de Chinezen zijn verkleind. De Chinezen gebruikten de hond op hun schepen. De dieren zijn namelijk goed in het vangen van ratten. Om de schepen vrij te houden van ongedierte werd de Chinese naakthond ook aangemonsterd.

Omdat de hond aanwezig was op schepen, kwam hij ook veel plaatsen terecht. Het dier werd verhandeld in de havens van verre oorden en kwam zo bijvoorbeeld in Egypte, Turkije en Zuid-Afrika terecht. Het dier heeft zich zo verspreid over de hele wereld.

De Chinese Naakthond is niet de grootste hond ter wereld. Hij is echter wel behoorlijk levendig en snel. Daarnaast zijn de dieren vrij waakzaam. Wanneer ze iets verdachts opmerken, dan laten ze dat zeker weten. Het dier is trouw en graag in de omgeving van mensen. Een leuke wandeling met het baasje, of in ieder geval de aanwezigheid van het baasje, doet het dier zonder meer goed. Dit ras kan wel met onbekenden omgaan, maar aanvankelijk kunnen ze wat gereserveerd zijn.

Dit ras is erg gehecht aan zijn baasje en zal goed luisteren. Wel is het belangrijk om consequent te zijn in de opvoeding. Daarnaast is het belangrijk om de hond al op jonge leeftijd om te leren gaan met andere honden. Breng hem daarom zoveel mogelijk in contact met andere honden en leer de hond dat daar niets mis mee is.

Características Cresta china

Especificaciones Cresta China

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest
Compartir en whatsapp
WhatsApp

Perros similares

es_ESEspañol