El Habanero

Habanero

Uno de los perros más bonitos de América del Sur es el bichón de las habaneras. El animal es originario de Cuba y llegó a Europa en el siglo XVIII. El animal tiene un hermoso pelaje. Sin embargo, esa ventaja también tiene una desventaja: hay que cepillarlo (casi) a diario. El animal tiene una energía desenfrenada y siempre está dispuesto a divertirse. En cuanto notan que alguien les presta atención, nada es demasiado problema.

De Havanezer stamt komt uit de Bichon-familie. Het dier stamt hoogstwaarschijnlijk af van de Bichon Frisé en de Maltezer. De hond heeft nooit echt een taak gehad. Het is altijd een gezelligheidsdier voor de rijken geweest. Waarschijnlijk zijn deze honden via Europese koopvaardijschepen op het eiland terecht gekomen. De Cubanen hebben het ras echter verder verfijnd. De Cubaanse revolutie bracht het voortbestaan van de hond in gevaar. Het ras is echter in Amerika in stand gehouden.

Havanezers zijn echter gezelschapshonden. Ze zijn graag bij hun baasje(s) en vinden het helemaal niet erg om verwend te worden. Het dier heeften vrolijk, opgewekt karakter. Het is echter geen hond voor mensen die vaak weg zijn, de hond heeft er namelijk een bloedhekel aan om alleen thuis te zijn. Daarnaast beschikken Havanezers over een bijzonder groot empathisch vermogen. Ze nemen de stemming van hun baasje over. De hondjes zijn vrij intelligent en leren graag. In het verleden werden Havanezers ook wel in het circus gebruikt. Dat was niet alleen zo omdat ze er zo aandoenlijk uitzien, maar ook omdat ze zo snel kunstjes leren!

Het opvoeden van de Havanezer is niet moeilijk. Wel is het belangrijk dat je het dier op een positieve manier opvoedt. De honden zijn namelijk enorm gevoelig. Wanneer je tegen ze uitvalt, merken ze dit meteen. Neem daarom wel de tijd voor de opvoeding. Daarnaast is het ook goed om de pup al op jonge leeftijd kennis te laten maken met nieuwe plaatsen, mensen en honden.

Características Habanero

Especificaciones de los Habaneros

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest
Compartir en whatsapp
WhatsApp

Perros similares

es_ESEspañol