El perro león

Perro león

El Perro León es un perro de compañía divertido, vivaz y amistoso. El animal ha sido criado para una tarea especial: mantener los pies de su dueño calientes. Por supuesto, este perro también tiene una hermosa apariencia. El animal ha sido criado para que parezca un león pequeño. De ahí viene su nombre.

De lange geschiedenis van het hondje maakt het moeilijk om vast te stellen wie de exacte voorouders van dit ras zijn. Er wordt gezegd dat de hond oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar dit wordt betwist. De hond was namelijk vooral populair in het zuiden van Europa. Het vermoeden bestaat dat de Maltezer en de Bichon Frisé de voorouders van deze leuke hond zijn. Wat we wel zeker weten is dat de Leeuwhond er al 500 jaar ongeveer hetzelfde uitziet. We weten dat, omdat de hond afgebeeld wordt op diverse kunstwerken.

De Leeuwhond is een tikkeltje eigenwijs. Dat komt onder andere omdat het dier zo intelligent is. Hij denkt graag zelf na en kiest zijn eigen pad. Daarnaast zijn ze graag bij hun baasje(s). Ze zijn bijzonder trouw. Uiteraard is de Leeuwhond graag in voor een verzetje, met een lange wandeling of een potje stoeien maak je ze zeker blij. De hond heeft een vriendelijk karakter en kan goed omgaan met jonge kinderen. Ze kunnen een tikkeltje fel zijn naar andere honden. Ze gaan dan fors blaffen, maar worden niet agressief.

Omdat de hond naar andere honden kan gaan blaffen, is het goed om de Leeuwhond als pup al zo vroeg mogelijk met andere honden in aanraking te brengen. Zo kan je het blaffen een beetje afleren. De Leeuwhond zelf zal namelijk niet agressief worden, maar je weet niet of andere honden het geblaf van deze kleine viervoeter appreciëren. Die kunnen vervolgens wel agressief worden. Het hondje luistert graag naar zijn baas, dus de training van de pup verloopt over het algemeen soepel. Dat is prettig, want er is nog iets anders dat je de hond moet leren: niet constant te blaffen. De Leeuwhond is namelijk vrij alert en heeft de neiging om bij het minste of geringste aan te slaan.

Características Perro León

Especificaciones Perro león

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest
Compartir en whatsapp
WhatsApp

Perros similares

es_ESEspañol