El Schipperke

Schipperke

Debido a su carácter travieso, al Schipperke también se le llama el "pequeño diablo negro". Es muy dudoso que este apodo haga justicia a este simpático perro. Sin embargo, es cierto que el perro tiene un carácter fuerte y puede ser bastante testarudo. Sin embargo, no es lo único que se puede decir de este perro. También son muy fieles a sus conocidos, muy activos y muy curiosos. Con los extraños, pueden ser bastante desconfiados.

Het zal niemand verbazen dat het Schipperke een Nederlandse oorsprong heeft. Althans, dat was het geval toen het Schipperke gefokt werd en Nederland en België nog één land vormden. Het dier is gefokt om op schepen actief te zijn. Hun belangrijkste taak was om alarm te slaan wanneer kwade lieden kwamen om scheepslading te stelen. De hond werd ook wel gebruikt om dieven in winkels te signaleren.

Het Schipperke valt in de categorie van de herdershonden. Dat zie je niet alleen in zijn uiterlijk terug. Hoewel het dier klein van stuk is, gedraagt hij zich als een echte herdershond. Hij is erg gericht op zijn baasje en zijn gezinsleden. De hond heeft veel energie en is graag buiten. Natuurlijk heeft hij, net als andere honden, voldoende aandacht en liefde nodig. Het is echter geen eenrichtingsverkeer bij deze hond. De aandacht en liefde die aan het Schipperke worden gegeven, geeft de hond dubbel terug.

De hond is dan ook een echte gezinshond. Hij is goed met kinderen en kan redelijk goed met andere dieren overweg. Wel heeft het Schipperke de neiging om zijn gezin te beschermen. Wanneer kinderen bijvoorbeeld ruzie maken, zal hij zonder twijfel partij kiezen voor het kind dat hij kent.

Het Schipperke is ontzettend nieuwsgierig. Het is daarom belangrijk om de pup al snel te leren dat hij niet zomaar overal heen mag lopen en dat hij niet alles mag doen wat er in hem opkomt. Het trainen van de hond is niet altijd makkelijk, het dier is namelijk vrij zelfstandig. Het is daarom belangrijk om het Schipperke van jongs af aan al gehoorzaamheid te leren.

Características Schipperke

Especificaciones Schipperke

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest
Compartir en whatsapp
WhatsApp

Perros similares

es_ESEspañol