Descripción de la raza: Briard

Origen: Frankrijk
Grupo: Herdershonden
Altura: Reuen: 52-68 cm; teven: 56-64 cm.
Peso: ongeveer 30 kg
Color: Zwart, grijs en vaalrood met al zijn tinten, egaal van kleur.

El trato con los niños

Tratar con otros perros

Trato con otros animales

Historia

De precieze oorsprong van de Briard, ook wel Chien de Berger de Brie genoemd, is niet bekend. Hij zou afstammen van de Beauceron en de Barbet. Zijn voorouders bestonden reeds in de 14de eeuw. Hij werd vooral gebruikt als herders- en waakhond, maar tijdens de oorlogen was hij ook een koerier die berichten en medicijnen ter plaatse bracht.

Tegenwoordig wordt hij nog gebruikt als politie-, lawine- of geleidehond. Toch is de Briard in onze landen maar weinig populair.

Personaje

De Briard is met zijn apart karakter zeker geen hond voor iedereen, hij is niet geschikt voor een beginneling. Deze hond heeft een strakke opvoeding nodig die met veel geduld en afwisseling succesvol kan verlopen. Toch moet zijn baas zeker zo zelfzeker en zelfstandig zijn als de hond zelf.

Het is de bedoeling dat de hond goed begrijpt waar zijn plaats in de rangorde is, nl. onderaan.

Deze mooie hond is vriendelijk en goedmoedig maar staat afwachtend of zelfs wantrouwig ten opzichte van vreemden. Hij kan soms een onstuimig temperament hebben, maar in huis is hij meestal rustig en kalm.

De Briard houdt erg veel van zijn baasje en geeft hem liefde terug. Hij wil graag in zijn aanwezigheid zijn en houdt altijd contact met hem. In een kennel hoort hij niet thuis.

Deze hond heeft een gezin nodig om een gelukkig leventje te leiden.

Atención

De vacht van de Briard is lang, droog en warrig. Deze moet zeker één maal per week flink uitgeborsteld en gekamd worden. Let ook op de gehoorgangen, die moeten vrij zijn van haren en vuil. Het overtollige haar aan de voetzolen mag bijgeknipt worden.

Compartir en facebook
Facebook
Compartir en twitter
Twitter
Compartir en pinterest
Pinterest
Compartir en whatsapp
WhatsApp
es_ESEspañol