Alaskan klee kai

Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai on koira, jota on kolmea kokoa. Klee Kai tarkoittaa jotakuinkin "Pikku koiraa". Kun näet tämän kauniin eläimen, saatat luulla, että kyseessä on vain pieni husky. Näin ei kuitenkaan ole. Klee Kai on ehdottomasti erilainen koira. Suurin ero on hänen luonteessaan. Husky on todella työeläin. Klee Kai on paljon enemmän perhekoira ja seurallinen eläin. Silti ne voivat olla aika raivokkaita, kun on pakko.

Over de geschiedenis van de Klee Kai is niet zoveel bekend. Wel is bekend dat die geschiedenis duizenden jaren oud moet zijn. Het is zoals het wel vaker met hondenrassen gaat: hoe ouder een ras, hoe minder we over de voorouders weten. Wat we wel weten is dat de voorouders van de Klee Kai geharde koirat geweest moeten zijn. De honden moesten immers het onherbergzame landschap van Alaska trotseren. Uit die honden is uiteindelijk de Husky ontstaan. De kleinere Huskies werden door een zekere Linda Spurlin gefokt tot de Klee Kai. Dit ras is wat meer een gezin- en gezelschapshond dan de Husky. Echter, het dier wordt ook als therapiehond ingezet.

De Klee Kai is een speels en intelligent dier. Hij heeft graag mensen om zich heen en houdt er totaal niet van om alleen te zijn. Het is geen suuri koira, dus je hoeft geen grote tuin te hebben om dit dier tevreden te houden. Echter, je moet wel voldoende aandacht aan hem besteden. Ook ben je behoorlijk veel tijd met het borstelen van de hond. Hij verliest namelijk vrij veel haar.

De Klee Kai houdt er van om uitgedaagd te worden. Dat kan zijn in de vorm van een lange wandeling. Echter, de Klee Kai vindt het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Het belangrijkste is dat je dit dier op een positieve manier nieuwe dingen leert. Daarnaast is het belangrijk om ze vroeg in contact te brengen met andere honden en mensen.

Ominaisuudet Alaskan Klee Kai

Tekniset tiedot Alaskan Klee Kai

Jaa facebook:ssä
Facebook
Jaa twitter:ssä
Twitter
Jaa pinterest:ssä
Pinterest
Jaa whatsapp:ssä
WhatsApp

Samankaltaiset koirat

fiSuomi