Bostoninterrieri

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri on pieni koira, jolla on kuitenkin selkeä profiili. Koira on, toisin kuin jotkut muut pienet koiratmelko tukeva ja melko vahva. Eläin on kasvatettu Yhdysvalloissa. Valitettavasti koiraa pidettiin pääasiassa taistelulajeja varten. Nykyään koira on miellyttävä nelijalkainen kumppani, joka ilahduttaa omistajaansa läsnäolollaan.

Hoewel de Boston Terriër in de Verenigde Staten is gefokt, ligt zijn basis in Engeland. In de 19e eeuw waren hondengevechten ontzettend populair. Er werden dus veel vechthonden gefokt. Een van die vechthonden was Judge. Judge was een kruising tussen een witte Engels Terriër en een Bulldog. Judge werd verkocht en vertrok met zijn baasje naar de Verenigde Staten, naar Boston om precies te zijn. In de VS kreeg Judge een nieuw baasje. Hij werd doorverkocht aan een zekere Hooper. Het dier werd toen Hooper’s Judge genoemd. Judge werd doorgefokt en zo ontstond de Boston Terriër. Het dier is nog steeds populair in de staat Massachusetts. Sterker nog, het is de officiële hond van de staat.

Met het afschaffen van de hondengevechten is het agressieve karakter van de hond ook verdwenen. Nu is de hond enkel nog een lieve gezinshond, die zeer trouw aan zijn baasje is. De dieren zitten vol energie, hebben een goed humeur en zijn erg vriendelijk tegenover vreemden en kinderen. Over het algemeen zijn ze goed met andere honden, maar sommige reutjes kunnen de neiging hebben om hun terrein te bewaken. De hond is redelijk waakzaam, maar wordt niet agressief.

Het opvoeden van de Boston Terriër is niet bijzonder ingewikkeld. Het dier luistert graag naar zijn baasje. Een beloning bij goed gedrag helpt ontzettend om het dier de juiste dingen aan te leren. Daarnaast is het van belang om de hond goed te socialiseren. Het is wel belangrijk om te weten dat de Boston Terriër vaak het gedrag van zijn baasje overneemt. Wanneer het baasje zenuwachtig is, dan zal de hond dit ook worden.

Ominaisuudet Bostoninterrieri

Tekniset tiedot Bostoninterrieri

Jaa facebook:ssä
Facebook
Jaa twitter:ssä
Twitter
Jaa pinterest:ssä
Pinterest
Jaa whatsapp:ssä
WhatsApp

Samankaltaiset koirat

fiSuomi