Rasbeschrijving: Bichon Frisé

Alkuperä: Frankrijk
Ryhmä: Lemmikkikoirat
Korkeus: Schofthoogte tot 30 cm
Paino: Gemiddeld 3-6 kg
Väri: Zuiver wit met vaalgeel, crême of abrikooskleurige schakeringen

Lasten kanssa toimiminen

Muiden kanssa toimiminen koirat

Muiden eläinten kanssa toimiminen

Historia

De precieze afkomst van de Bichon Frise is niet bekend, hij zou in de 15de eeuw zijn ontstaan door de kruising van Maltezer met kleine poedels, maar hij is ook verwant met bv. de Bolognezer, Leijonakoira,… In de 16de eeuw werd dit hondje populair bij het Franse hof en dat bleef eeuwenlang zo. Na de Revolutie werd hij ook vaak gebruikt als circushondje. In 1933 werd de officiële rasstandaard opgesteld.

Hahmo

De Bichon Frisé is een moedig, levendig hondje en is dol op spelen. Het is van nature uit een sociaal hondje, een echte gezinshond die het goed kan vinden met kinderen. Het is een intelligent hondje, weet en leert snel wat er van hem verwacht wordt. Ze zijn vriendelijk en makkelijk op te voeden, geschikt voor eigenaars die nog niet veel ervaring hebben.

Hoito

De fijne, zijde-achtige vacht van deze hondjes vraagt om veel verzorging. Het dagelijks uitkammen van de vacht en het regelmatig wassen met een speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. De vacht moet regelmatig bijgeknipt worden omdat het haar anders te lang wordt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: ofwel wordt het achterlijf geschoren zoals bij de Villakoira, ofwel worden enkel de snuit en pootjes geschoren. De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moet men wegknippen. De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknippen.

Jaa facebook:ssä
Facebook
Jaa twitter:ssä
Twitter
Jaa pinterest:ssä
Pinterest
Jaa whatsapp:ssä
WhatsApp
fiSuomi