La bolognaise

Bolognaise

Le Bolognais est un gentil chien de compagnie aux racines italiennes. L'animal est très attaché à son patron, il est d'humeur joyeuse et a suffisamment d'énergie pour jouer. L'animal est amical, donne beaucoup d'amour à son ou ses patrons, mais attend quelque chose en retour. Il attend de ses maîtres qu'ils soient régulièrement à la maison et qu'ils s'occupent de lui. Ce chien ne supporte pas très bien d'être seul.

De Bolognezer heeft een lange geschiedenis. Waarschijnlijk bestond dit ras al zo rond de 11e of de 12e eeuw. Zijn schoonheid en aandoenlijkheid bracht hem al snel binnen de muren van kastelen en paleizen. Het dier was populair bij de adel en werd niet zelfden als gift gebruikt. Dat zegt ook wel iets over de waarde die deze mooie hond toen had. Op het moment dat de macht van de adel in Europa af begon te nemen, zag je de Bolognezer ook steeds minder. Het kwam zelf zo ver dat het dier bijna uit begon te sterven. Een zekere Gian Franco Giannelli heeft een belangrijke rol gespeeld in het bewaren van dit ras.

De Bolognezer is een gezellig dier. Hij heeft een vrolijk karakter en is redelijk goed met kinderen, vreemden en andere honden. Het dier is een echte allemansvriend. Het is wel belangrijk dat hij mensen om zich heen heeft. Als het dier te lang alleen is, wordt hij depressief.

De Bolognezer heeft niet veel training nodig, naast de gebruikelijke socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Het is echter wel belangrijk om goed te letten op het zogenaamde “kleine honden syndroom”. Dit betekent dat de hond gedrag gaat vertonen, met name als hij alleen is, dat je absoluut niet van een gros chien toe zou staan. Omdat het een kleine hond is, komt het dier er vaak mee weg. Wanneer je hier aan toegeeft, zal het gedrag alleen maar erger worden.

Caractéristiques bolognaises

Spécifications Bolognaise

Partager sur facebook
Facebook
Partager sur twitter
Twitter
Partager sur pinterest
Pinterest
Partager sur whatsapp
WhatsApp

Chiens similaires

fr_FRFrançais