Le terrier de Boston

Terrier de Boston

Le Boston Terrier est un petit chien, mais il a un profil distinct. Le chien est, contrairement à d'autres petits chiensassez robuste et assez solide. L'animal a été élevé aux États-Unis. Malheureusement, le chien était principalement gardé pour les arts martiaux. Aujourd'hui, le chien est un agréable compagnon à quatre pattes qui ravit son maître par sa présence.

Hoewel de Boston Terriër in de Verenigde Staten is gefokt, ligt zijn basis in Engeland. In de 19e eeuw waren hondengevechten ontzettend populair. Er werden dus veel vechthonden gefokt. Een van die vechthonden was Judge. Judge was een kruising tussen een witte Engels Terriër en een Bulldog. Judge werd verkocht en vertrok met zijn baasje naar de Verenigde Staten, naar Boston om precies te zijn. In de VS kreeg Judge een nieuw baasje. Hij werd doorverkocht aan een zekere Hooper. Het dier werd toen Hooper’s Judge genoemd. Judge werd doorgefokt en zo ontstond de Boston Terriër. Het dier is nog steeds populair in de staat Massachusetts. Sterker nog, het is de officiële hond van de staat.

Met het afschaffen van de hondengevechten is het agressieve karakter van de hond ook verdwenen. Nu is de hond enkel nog een lieve gezinshond, die zeer trouw aan zijn baasje is. De dieren zitten vol energie, hebben een goed humeur en zijn erg vriendelijk tegenover vreemden en kinderen. Over het algemeen zijn ze goed met andere honden, maar sommige reutjes kunnen de neiging hebben om hun terrein te bewaken. De hond is redelijk waakzaam, maar wordt niet agressief.

Het opvoeden van de Boston Terriër is niet bijzonder ingewikkeld. Het dier luistert graag naar zijn baasje. Een beloning bij goed gedrag helpt ontzettend om het dier de juiste dingen aan te leren. Daarnaast is het van belang om de hond goed te socialiseren. Het is wel belangrijk om te weten dat de Boston Terriër vaak het gedrag van zijn baasje overneemt. Wanneer het baasje zenuwachtig is, dan zal de hond dit ook worden.

Caractéristiques du Boston Terrier

Spécifications Boston Terrier

Partager sur facebook
Facebook
Partager sur twitter
Twitter
Partager sur pinterest
Pinterest
Partager sur whatsapp
WhatsApp

Chiens similaires

fr_FRFrançais