Mogen Beagles pindakaas eten?

Pindakaas is lekker en daarom is het begrijpelijk ook een leuke traktatie voor je allerliefst Beagle. Maar is het gezond en waar moet je op letten?

Allereerst een antwoord op de vraag: Ja, je Beagle mag gerust wat pindakaas eten, zo lang deze niet de stof Xylitol bevat. Meer informatie over wat deze stof met je hond kan doen vind je hier.

Controleer dus even de ingrediënten van de pindakaas alvorens je de Beagle er laat van snoepen.

Xylitol is een vaak voorkomende zoekstof, die vooral voorkomt in de “light” en suikervrije producten. Voor ons mensen is er dus absoluut geen nadeel aan deze stof, maar het zelfde geldt dus niet voor je Beagle.

Neem je best organische of niet-organische pindakaas?

In principe zal je je Beagle nooit grote hoeveelheden voor langere tijd geven. Daarom maakt dit niet zo erg veel uit. Wel zal de organische (of bio) pindakaas altijd gezonder zijn, zowel voor mens als dier, zonder dat je aan smaak moet inboeten.

De hoeveelheid schadelijke stoffen en vooral zout neemt toe wanneer je voor niet-bio producten gaat. Als je hond dus geniet van wat pindakaas, kies je dus toch best voor de organische versie.

Adult short coated tri color dog
Photo par Artem Beliaikin sur Pexels

Crunchy of gewone pindakaas?

Een hond verwerkt kleine onderdelen in voedsel anders dan ons. Wij kauwen deze nog kleiner alvorens ze in te slikken. Chiens – en Beagles zéker – eten nogal onvoorzichtig en de kleine stukjes kunnen hun keel irriteren.

De kans dat je hond stikt van een klein stukje pindanoot is dan wel zeer klein, toch neem de beste de klassieke variant.

Enkele manieren om je Beagle pindakaas te geven

Met de lepel

Heel erg handig wanneer je de hond even bezig moet houden, kort bij jou. Voor welke reden dan ook, je zal je Beagle voldoende kunnen afleiden met een lepeltje pindakaas en je maakt er je eigen handen niet aan vuil.

Samen met medicatie

Medicatie geven aan je hond is vaak geen makkelijke taak. Wanneer je kleine medicatie volledig met pindakaas bedekt, zal dit zeer vlot binnen gaan. Op die manier hoef je geen andere zaken met medicatie te associëren en vermijd je “ruzie”.

In een speeltje

Een bal- of kegelvormig speeltje kan je binnenin instrijken met wat pindakaas en eventueel nog andere snoepjes. Je Beagle zal voldoende werk hebben om alles er uit te likken en dat kan helpen bij verlatingsangst of stresserende situaties.

Lezersvraag: “Mag ik mijn hond elke dag pindakaas geven?”

Liever niet. Het zoutgehalte, in combinatie met andere stoffen zijn niet natuurlijk voor je hond. Wanneer je dit toch wil doen, neem dan een bio-product waar weinig tot geen zout in zit.

Partager sur facebook
Facebook
Partager sur twitter
Twitter
Partager sur pinterest
Pinterest
Partager sur whatsapp
WhatsApp
fr_FRFrançais