A bostoni terrier

Boston terrier

A bostoni terrier egy kistestű, de határozott profilú kutya. A kutya, ellentétben néhány más kistestű kutyákelég masszív és elég erős. Az állatot az Egyesült Államokban tenyésztették. Sajnos a kutyát elsősorban a harcművészetek miatt tartották. Manapság a kutya egy kellemes négylábú társ, aki jelenlétével örvendezteti meg gazdáját.

Hoewel de Boston Terriër in de Verenigde Staten is gefokt, ligt zijn basis in Engeland. In de 19e eeuw waren hondengevechten ontzettend populair. Er werden dus veel vechthonden gefokt. Een van die vechthonden was Judge. Judge was een kruising tussen een witte Engels Terriër en een Bulldog. Judge werd verkocht en vertrok met zijn baasje naar de Verenigde Staten, naar Boston om precies te zijn. In de VS kreeg Judge een nieuw baasje. Hij werd doorverkocht aan een zekere Hooper. Het dier werd toen Hooper’s Judge genoemd. Judge werd doorgefokt en zo ontstond de Boston Terriër. Het dier is nog steeds populair in de staat Massachusetts. Sterker nog, het is de officiële hond van de staat.

Met het afschaffen van de hondengevechten is het agressieve karakter van de hond ook verdwenen. Nu is de hond enkel nog een lieve gezinshond, die zeer trouw aan zijn baasje is. De dieren zitten vol energie, hebben een goed humeur en zijn erg vriendelijk tegenover vreemden en kinderen. Over het algemeen zijn ze goed met andere honden, maar sommige reutjes kunnen de neiging hebben om hun terrein te bewaken. De hond is redelijk waakzaam, maar wordt niet agressief.

Het opvoeden van de Boston Terriër is niet bijzonder ingewikkeld. Het dier luistert graag naar zijn baasje. Een beloning bij goed gedrag helpt ontzettend om het dier de juiste dingen aan te leren. Daarnaast is het van belang om de hond goed te socialiseren. Het is wel belangrijk om te weten dat de Boston Terriër vaak het gedrag van zijn baasje overneemt. Wanneer het baasje zenuwachtig is, dan zal de hond dit ook worden.

Jellemzők Boston Terrier

Specifikációk Boston Terrier

Megosztás az facebook-en
Facebook
Megosztás az twitter-en
Twitter
Megosztás az pinterest-en
Pinterest
Megosztás az whatsapp-en
WhatsApp

Hasonló kutyák

hu_HUMagyar