A Glen Terrier

Glen Terrier

A glen terrier egy kistestű, nagyon élénk karakterű kutya. A kutya kettős szőrzetű és durva szőrű. Az állat igazi családi kutya, és szeretetre méltó megjelenése miatt akár ölebnek is tűnhet. De ne tévedj! A kutyát eredetileg vadászkutyának tenyésztették, és ez a jelleg még mindig jelen van az állatban. Helyre van szüksége ahhoz, hogy energiáját felhasználhassa.

Deze hond komt uit een onherbergzaam landschap. De hond groeide vindt zijn oorsprong in County Wicklow (Ierland), een bergachtig landschap. Het was de hond van boeren die hard moesten werken om te overleven. Van hun honden werd ook verwacht dat ze werkten voor de kost. De hond werd ingezet als dassenjager, maar kreeg al snel de bijnaam “Turnspit Dog”. Ze werden namelijk ook ingezet om het spit waaraan een varken gebraden werd rond te laten draaien.

De Glen terriër heeft echt het karakter dat je van een terriër mag verwachten. Ondanks zijn bescheiden formaat heeft de hond meer dan voldoende pit in zijn lijf. Het zijn alerte honden die niet snel bang zijn. De Glen terriër heeft een liefdevol karakter en is graag bij zijn baasje. Echter, ze zijn erg gesteld op hun grondgebied en kunnen het nog weleens aan de stok krijgen met vreemde honden. Daarnaast is deze hond niet bijzonder goed met jonge kinderen. Ze pikken het namelijk niet wanneer er bijvoorbeeld speelgoed van hen wordt afgepakt.

Dit ras heeft een consequente opvoeding nodig. In de eerste plaats moeten ze goed gesocialiseerd worden, om zo om te leren gaan met onbekenden en met andere honden. Daarnaast moeten ze leren het gezag van hun baasje te accepteren. De hond kan namelijk vrij dominant en eigenzinnig zijn. Als het baasje niet in staat is om de hond duidelijk te maken waar zijn grenzen liggen, is het einde zoek.

Kenmerken Glen Terriër

Specificaties Glen Terriër

Megosztás az facebook-en
Facebook
Megosztás az twitter-en
Twitter
Megosztás az pinterest-en
Pinterest
Megosztás az whatsapp-en
WhatsApp

Hasonló kutyák

hu_HUMagyar