A Schipperke

Schipperke

Pajkos természete miatt a Schipperke-t "kis fekete ördögnek" is nevezik. Nagyon kérdéses, hogy ez a becenév méltó-e ehhez a barátságos kutyához. Igaz azonban, hogy a kutya erős jellemmel rendelkezik, és meglehetősen makacs tud lenni. Ez azonban nem az egyetlen dolog, ami elmondható erről a kutyáról. Emellett nagyon hűségesek az ismerőseikhez, nagyon aktívak és nagyon kíváncsiak. Idegenekkel szemben meglehetősen bizalmatlanok tudnak lenni.

Het zal niemand verbazen dat het Schipperke een Nederlandse oorsprong heeft. Althans, dat was het geval toen het Schipperke gefokt werd en Nederland en België nog één land vormden. Het dier is gefokt om op schepen actief te zijn. Hun belangrijkste taak was om alarm te slaan wanneer kwade lieden kwamen om scheepslading te stelen. De hond werd ook wel gebruikt om dieven in winkels te signaleren.

Het Schipperke valt in de categorie van de herdershonden. Dat zie je niet alleen in zijn uiterlijk terug. Hoewel het dier klein van stuk is, gedraagt hij zich als een echte herdershond. Hij is erg gericht op zijn baasje en zijn gezinsleden. De hond heeft veel energie en is graag buiten. Natuurlijk heeft hij, net als andere honden, voldoende aandacht en liefde nodig. Het is echter geen eenrichtingsverkeer bij deze hond. De aandacht en liefde die aan het Schipperke worden gegeven, geeft de hond dubbel terug.

De hond is dan ook een echte gezinshond. Hij is goed met kinderen en kan redelijk goed met andere dieren overweg. Wel heeft het Schipperke de neiging om zijn gezin te beschermen. Wanneer kinderen bijvoorbeeld ruzie maken, zal hij zonder twijfel partij kiezen voor het kind dat hij kent.

Het Schipperke is ontzettend nieuwsgierig. Het is daarom belangrijk om de pup al snel te leren dat hij niet zomaar overal heen mag lopen en dat hij niet alles mag doen wat er in hem opkomt. Het trainen van de hond is niet altijd makkelijk, het dier is namelijk vrij zelfstandig. Het is daarom belangrijk om het Schipperke van jongs af aan al gehoorzaamheid te leren.

Jellemzők Schipperke

Specifikációk Schipperke

Megosztás az facebook-en
Facebook
Megosztás az twitter-en
Twitter
Megosztás az pinterest-en
Pinterest
Megosztás az whatsapp-en
WhatsApp

Hasonló kutyák

hu_HUMagyar