L'Australian Silky Terrier

Austalian Silky Terrier

L'Australian silky terrier è un cane con un bellissimo pelo. Forse questo cane ha il pelo più bello di tutti i cani. L'animale è elegante e certamente fa bene ad una mostra. Tuttavia, è un vero terrier. Pertanto, il cane ha un carattere esuberante ed è anche forte fisicamente.

De Australische silky terriër terriër is gefokt door immigranten die in Australië kwamen wonen. Het dier is een mengeling van allerlei verschillende soorten terriërs. De hond liep rond op het erf, maar werd niet per definitie als gezinshond gehouden. Zijn taak was om slangen te doden. Iets waar wel een fel karakter voor nodig is. In Australië woonden de immigranten vaak afgelegen. Dat zorgde er voor dat de Australische silky terriër weinig andere mensen tegenkwam dan zijn baasje(s). Hierdoor bouwde de hond een zeer sterke band met het gezin op. Het dier is dus echt een gezinshond.

De Silky Terriër is een loyale hond en houdt van zijn baasje en de overige gezinsleden. Ze hebben echter vrij veel energie, dus je moet dit dier wel de ruimte geven om z’n gang te gaan. Ook vindt de hond het heerlijk om met z’n baasje op pad te gaan voor een leuke activiteit. De hond kan goed met kinderen omgaan. Net als andere terriërs is de hond wel erg gesteld op wat van hem is. Wanneer de hond met kleine kinderen aan het spelen is, is het goed als er een volwassene bij is die een oogje in het zeil kan houden. De hond kan namelijk vervelend worden wanneer hij het idee heeft dat er iets van hem afgepakt wordt.

De Australische silky terriër wordt het best opgevoed in een groepje met andere puppy’s. Hier kan het dier leren om met andere honden om te gaan. Daarnaast zijn de honden redelijk intelligent. Hun levendige karakter zorgt er echter voor dat ze niet goed in het repeteren zijn. Ze zijn dus vrij snel afgeleid.

Caratteristiche Austalian Silky Terrier

Specifiche Austalian Silky Terrier

Condividi su facebook
Facebook
Condividi su twitter
Twitter
Condividi su pinterest
Pinterest
Condividi su whatsapp
WhatsApp

Cani simili

it_ITItaliano