Il Bolonka

Bolonka

Il Bolonka è un cane di origine russa. È abbastanza raro che un cane russo sia allevato come animale da compagnia. Tuttavia, il Bolonka è una delle poche eccezioni. Il Bolonka è un piccolo cane dal carattere facile. È amichevole e si adatta facilmente a nuove circostanze. Una caratteristica di questa razza è che è ipoallergenica.

De geschiedenis van de Bolonka begint in Frankrijk. Koning Lodewijk IV gaf in de 18e eeuw een kleine Maltese hond als kado aan een Russische edelman. Kleine cani waren niet erg populair in Rusland. Het klimaat is er niet naar en er was simpelweg geen behoefte aan honden die niet werkten voor de kost. In de latere Sovjetperiode was het fokken van honden een Staatsaangelegenheid. Het fokken van gezelschapshonden was toen geen prioriteit, om maar een understatement te gebruiken. Later werd het fokken van gezelschapshonden wel toegestaan, maar de import van honden was dan weer niet toegestaan. De hond is daarom gefokt uit reeds bestaande rassen.

De Bolonka is een echte gezelschapshond. Het dier past zich makkelijk aan en is goed met andere honden. Daarnaast is deze hond goed met kinderen. Het dier is zeer trouw aan zijn baasje(s), maar kan af en toe wat ondeugende trekken hebben. Het dier wordt vaak omschreven als een schoothond. Dat is deels terecht. Het is inderdaad een echte gezinshond en zeer gehecht aan zijn baasje, maar het is niet juist om te stellen dat de hond helemaal geen karakter heeft. De Bolonka kan behoorlijk pittig zijn. De hond is vrij geduldig en kan zichzelf goed vermaken. De hond geniet er echter wel van als er regelmatig met hem gespeeld wordt.

De Bolonka kan af en toe wat ondeugend, typisch gedrag vertonen. Dat gedrag is natuurlijk en hoeft niet per se onderdrukt te worden. Het is echter wel belangrijk dat de hond zijn grenzen leert kennen. Ondeugend gedrag mag niet leiden tot structureel onhandelbaar gedrag. Het is belangrijk om de pup goed op te voeden, met name socialisatie van de pup is belangrijk. De hond is niet agressief naar vreemden toe, maar kan wel de neiging hebben om snel te blaffen. Door de jonge pup regelmatig in contact te brengen met andere honden en mensen, kan dat (deels) afgeleerd worden.

Caratteristiche Bolonka

Specifiche Bolonka

Condividi su facebook
Facebook
Condividi su twitter
Twitter
Condividi su pinterest
Pinterest
Condividi su whatsapp
WhatsApp

Cani simili

it_ITItaliano