Il grifone di Bruxelles

Grifone di Bruxelles

Piccolo, ma coraggioso. Questa espressione si applica certamente al Grifone di Bruxelles. Rispetto al resto del corpo, l'animale ha una testa grande, con un naso piatto e occhi molto dolci. Ci sono due tipi di grifoni di Bruxelles. Una varietà ha un pelo un po' più lungo e ruvido, mentre l'altra varietà ha un pelo corto, dritto e lucido.

Er zijn al eeuwen cani die op de Brusselse Griffon lijken. Zo schilderde de beroemde schilder Van Eyck al een beroemd schilderij waar een hond op staat die verdacht veel lijkt op de Brusselse Griffon. De echte geschiedenis van de Brusselse Griffon begint echter pas aan het begin van de 19e eeuw. De hond werd toen nog gehouden voor het vangen van ratten. Het ras werd toen verfijnd door het dier te kruisen met een mix van verschillende honden. Heel populair was het dier toen nog niet. Het was echter interventie van de Koninklijke familie zelf die het dier op de (adellijke) kaart zette.

De Belgische Koningin Henrietta Maria had namelijk een zwak voor de Brusselse Griffon. Toen de Koningin het dier leuk begon te vinden, werd het ook bij andere adellijke families aantrekkelijk gevonden om deze hond te houden. De toegenomen populariteit van het ras zorgde er ook voor dat het aantrekkelijker werd om het dier nog verder door te fokken. Het dier werd nog verfijnder en zijn gezicht kreeg een bijna menselijk gelaat.

Het intelligente en vrolijke karakter van de Brusselse Griffon zorgen ervoor dat hij een fijne gezelschapshond is. De dieren zitten vol energie, houden van spelletjes of maken graag een wandeling met hun baasje(s). Echter, de Brussels Griffon vindt het ook helemaal niet erg om bij zijn baasje op de bank te springen. Ze zijn betrekkelijk goed met kinderen en ander honden. Een eigenschap van deze hond is echter wel dat ze vrij snel blaffen. Door het dier goed op te voeden kan dat een beetje onderdrukt worden.

De Brusselse Griffon is niet moeilijk op te voeden. Het dier is vrij makkelijk in de omgang. Uiteraard is het aan te bevelen om de pup naar puppy-training te sturen en goed te laten socialiseren. Echter, de hond is trouw aan zijn baasje en volgt orders daarom graag op. De dieren zijn wel erg gevoelig, dus zorg ervoor dat je ze niet met de harde hand aanpakt. Daarnaast zijn de dieren niet graag alleen. Wanneer ze wel lang alleen gelaten worden, dan kan het vervelende gedrag ontstaan dat ze hun baasje constant blijven volgen.

Caratteristiche Grifone di Bruxelles

Specifiche Grifone di Bruxelles

Condividi su facebook
Facebook
Condividi su twitter
Twitter
Condividi su pinterest
Pinterest
Condividi su whatsapp
WhatsApp

Cani simili

it_ITItaliano