Il dandie dinmont terrie

Dandie Dinmont Terrier

Il Dandie Dinmont Terrier prende il nome da un personaggio che non esiste realmente. L'animale prende infatti il nome da un personaggio di fantasia. Nel libro Guy Mannering Walter Scott descrive un contadino che possiede un terrier. Il cane porta il nome di questo agricoltore. Il Dandie Dinmont Terrier è un vero terrier, ma le sue gambe sono un po' più corte. Tuttavia, l'animale ha un bel carattere, è amichevole e pieno di energia.

De terriër bestond al voor Walter Scott zijn boek schreef. Het ras is alleen naar een personage uit zijn boek vernoemd. De terriër waar Walter Scott naar verwijst wordt beschreven als een krachtige, dappere terriër die jacht zou maken op otters en dassen. Otters en dassen waren rond 1700 niet populair, omdat ze op wild jaagden. In de 19e eeuw maakten de honden hun opwachting aan verschillende Europese hoven, waar ze schaamteloos verwend werden.

Hoewel de Dandie Dinmont Terriër een lief karakter heeft, is het ook een eigenwijze hond. Het dier trekt graag zijn eigen plan. Het is daarom belangrijk dat de hond leert wanneer hij moet luisteren. Een eigenschap van dit ras is dat ze graag de grenzen opzoeken en als het even kan daar overheen gaan. De dieren zijn zeer gesteld op hun baasje en hebben die ook graag bij zich in de buurt. Ze kunnen er niet goed tegen om alleen gelaten te worden. Met zijn trouwe karakter, enthousiasme en opgewekte gemoed is de hond een zeer geschikte familiehond. Echter, wanneer je al een hond hebt, moet je echt geluk hebben. De Dandie Dinmont Terriër heeft namelijk graag de onverdeelde aandacht. Hij vindt het moeilijk om te moeten concurreren met een andere hond.

Hoewel dit ras niet zo groot is, hebben ze toch een fors karakter. De Dandie Dinmont Terriër is behoorlijk stoer. Daarom is het goed om het dier goed te leren gehoorzamen. Dat doe je het beste door het dier op een positieve manier te benaderen. Een harde aanpak levert bij deze hond niets op. Een heldere, duidelijke opvoeding is wel noodzakelijk. Wanneer je dit niet doet, wordt het dier volkomen onhandelbaar.

Caratteristiche Dandie Dinmont Terrier

Specifiche Dandie Dinmont Terrier

Condividi su facebook
Facebook
Condividi su twitter
Twitter
Condividi su pinterest
Pinterest
Condividi su whatsapp
WhatsApp

Cani simili

it_ITItaliano