Pinczer miniaturowy

Pinczer miniaturowy

Pinczer miniaturowy nazywany jest również "królem małych psów". Zwierzę jest odważne i ma bardzo czujny charakter. Choć pies ten nie jest duży, to z pewnością nie jest to bezbronny piesek na kolanach. Pies ma zabawny charakter, a jego nieustraszoność czasem nawet trochę wzrusza. Nie popełnijcie jednak błędu: pinczer miniaturowy to prawdziwy pies, który potrzebuje wyraźnego przywódcy!

We weten niet goed waar de Dwergpinscher precies vandaan komt, historisch gezien. De Dwergpinscher heeft wel wat weg van een Dobermann Pinscher, maar daar is hij niet aan verwant. Het is waarschijnlijker dat de Dwergpinscher een kruising is van de Jamnik en de Italiaanse windhond.

De Dwergpinscher heeft een goed karakter. Het is een leuke gezinshond die graag bij zijn gezin is. Hij is betrekkelijk goed met andere psy, maar met kleine kinderen is hij minder goed. Dwergpinschers zijn actieve, energieke honden. Ze zijn daarom graag met hun baasje samen. Natuurlijk vinden ze het leuk om met hun baasje op de bank te kruipen, maar ze houden er ook van om samen met het baasje op avontuur te gaan. Je maakt het dier niet blijer dan met een lange wandeling. Het dier is geschikt als gezinshond, maar de Dwergpinscher heeft als eigenschap dat hij zich heel erg kan hechten aan één persoon.

Natuurlijk is het belangrijk om de Dwergpinscher goed te socialiseren. Het is echter ook van groot belang om het dier goed te leren gehoorzamen. Het dier is namelijk erg slim en probeert constant zijn grenzen te verleggen. Dat is tot op zekere hoogte natuurlijk leuk. Op een gegeven moment is de grens echt bereikt en dan zal de hond echt moeten luisteren. Dat zal hij van pups af aan al moeten leren!

Charakterystyka Pinczer miniaturowy

Specyfikacje pinczera miniaturowego

Udostępnij na facebook
Facebook
Udostępnij na twitter
Twitter
Udostępnij na pinterest
Pinterest
Udostępnij na whatsapp
WhatsApp

Podobne psy

pl_PLPolski