Buldog francuski

Buldog francuski

Buldog francuski, z typowymi dla niego uszami przypominającymi nietoperza, ma w sobie coś, czemu nie sposób się oprzeć. Tak przynajmniej sądzi wiele osób, ponieważ jest to jeden z najpopularniejszych małych psy że są. Zwierzęta są żywe i mają wesoły charakter. Pies jest czujny, ale nie szczeka zbyt często. Dlatego też pies ten jest również bardzo popularny wśród osób mieszkających w mieście.

Ironisch genoeg ligt de oorsprong van de Franse Bulldog in Engeland. Het dier was erg populair onder mensen die in de textielindustrie werkten. Echter, de textielindustrie stortte in de loop van de 19e eeuw in Engeland volledig in. Veel mensen emigreerden daarom naar Frankrijk en namen hun kleine Bulldog mee. De hondjes waren daar vrij populair en werden gekruist met wat andere rassen, waarschijnlijk wat terriërs en mopshonden. Zo hebben ze hun typische oortjes gekregen. Uiteindelijk werd de hond ook erg populair onder rijke Parijse dames. Het soort werd zo nog populairder in heel Europa. Behalve in Engeland. De Engelsen waren namelijk boos dat de Fransen “hun” Bulldog hadden ingepikt.

De Franse Bulldog is rustig van aard. Het dier is gespierd, maar zal zelden agressief worden. Daar zijn ze veel te rustig en kalm voor. De Franse Bulldog is graag bij zijn baasje, of bij andere gezinsleden nodig. Graag spelen ze met hun verzorgers, maar ze kruipen ook net zo lief bij hen op de bank. Het rustige karakter van de hond zorgt er ook voor dat hij makkelijk is met kleine kinderen en prima om kan gaan met andere honden.

Veel beweging is daarom in principe niet nodig. Let wel, veel beweging is in principe niet nodig. De Franse Bulldog eet namelijk graag en komt zo makkelijk aan. Overgewicht is, net zoals dat voor iedere hond geldt, niet goed voor de Franse Bulldog. Wanneer hij aan begint te komen, zal hij ook meer moeten bewegen!

Hoewel de Franse Bulldog een rustige hond is, kan het wel even duren voordat je hem goed opgevoed hebt. Het is belangrijk om het dier al vroeg te socialiseren, zodat hij opgroeit tot een gezellige, volwassen hond.

Charakterystyka Buldog francuski

Specyfikacja Buldog francuski

Udostępnij na facebook
Facebook
Udostępnij na twitter
Twitter
Udostępnij na pinterest
Pinterest
Udostępnij na whatsapp
WhatsApp

Podobne psy

pl_PLPolski