Rasbeschrijving: Afghaanse Windhond

Afkomst: Afghanistan
Groep: Windhonden
Hoogte: Reuen: 68-74 cm; teven: 63-69 cm
Gewicht: 25-30 kg
Kleur: Alle kleuren zijn toegestaan.

Omgang met mensen

Omgang met andere honden

Omgang met andere dieren

Geschiedenis

Van dit oude ras heeft men reeds afbeeldingen gevonden op rotswanden in Afghanistan. Hij zou al ten tijde van het Oude Egypte hebben bestaan. De Afghaanse windhond is een kruising tussen inheemse berghonden en ingevoerde windhonden. Eeuwenlang bestaat hij al, deze jager van de bergen en de vlakten. Het is een echte werk- en jachthond, maar nu wordt hij gebruikt als gezelschaps- en modehond en is hij één van de populairste windhonden.

Karakter

De Afghaanse Windhond geeft een trotse, fiere indruk en straalt binnenshuis rust en waardigheid uit. Deze hond houdt van mensen en is gehecht aan zijn familie, maar staat wantrouwig tegenover vreemden. Door zijn behendigheid, snelheid en intelligentie was hij zo geschikt als jachthond. Nu kunnen deze eigenschappen gebruikt worden tijdens het rennen, hetgeen een populaire sport is geworden voor windhonden. De zelfstandige Afghaanse windhond moet met veel geduld afgericht worden. Het is een hond die niet altijd onmiddellijk zal gehoorzamen en hij zal zich ook niet onderwerpen. Hij moet zich als gelijke behandeld voelen en er moet wederzijds respect zijn tussen huisdier en baas.

Verzorging

De Afghaanse Windhond heeft een lange zijdeachtige vacht. Het haar klit over het algemeen snel en heeft een dagelijkse verzorging nodig. Als deze hond vuil wordt door het rennen en ravotten, moet men hem in bad stoppen. Tenslotte nog twee tot drie keer per jaar een bezoek aan het trimsalon.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands