Rasbeschrijving: Alaska Malamute

Afkomst: Alaska
Groep: Spitsen en Oertype
Hoogte: Reuen: 55-64 cm; teven: 50-57 cm
Gewicht: Reuen: 29-35 kg; teven: 22-31 kg
Kleur: Wolfsgrauw, zwart met witte aftekeningen of helder wit

Omgang met mensen

Omgang met andere honden

Omgang met andere dieren

Geschiedenis

De Alaska Malamute is een poolhond die afstamt van de wolf. Hij werd gefokt en gebruikt als sledehond bij de Malhamute eskimostam, die sinds mensenheugnis Alaska bewoont. Hij is ook nauw verwant met de andere Keeshonden. Deze sterke sledehond werd voor zijn gebruik heel populair en heeft ook een grote rol gespeeld bij de expedities op de Noord- en Zuidpool. De Alaska Malamute is uitgeroepen tot het nationaal ras van Alaska.

Karakter

De Alaska Malamute is een actieve en temperamentvolle hond met een nieuwsgierige blik in zijn ogen. Hij is zeer trouw en gehecht aan zijn baas en is ook heel lief voor mensen en kinderen. Hij ziet hen niet als een tegenstander of indringer. Dit maakt hem dan ook niet geschikt als waakhond. De Alaska Malamute heeft geen alledaags karakter. Het is een roedeldier en wil reeds vanaf jonge leeftijd de baas zijn. Het is dus de taak van de baas om de hond zo op te voeden dat hij zijn baas als leider ziet. Enkel dan kan de hond respect tonen. Het is vaak aangewezen om naar een hondenschool te gaan om de hond, op een juiste manier, met sterke hand op te voeden. Eens hij zijn plaats in de hiërarchie goed kent houdt hij zich eraan en toont zich dan een heel vrolijke, aanhankelijke en liefdevolle hond.

Verzorging

De Alaska Malamute heeft een dikke, dichte vacht met een wollige ondervacht. Een keer per week stevig borstelen volstaat. Hij verhaart normaal en tijdens de ruiperiode moet men er rekening mee houden dat dat erg veel kan zijn. Positief is dan weer dat deze hond geen typische hondengeur met zich meedraagt.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands