Rasbeschrijving: Chihuahua

Afkomst: Mexico
Groep: Gezelschapshonden
Hoogte: 15-20 cm
Gewicht: 1 à 2 kg
Kleur: Zo goed als alle kleuren en schakeringen zijn mogelijk.

Omgang met kinderen

Omgang met andere honden

Omgang met andere dieren

Geschiedenis

De Chihuahua dankt zijn naam aan een Mexicaanse provincie. Het is het oudste Amerikaanse hondenras dat we kennen. Men vermoedt dat dit ras in de tijd van de Inca“s als een heilige hond werd beschouwd. Zijn naam zou “kleine hond van de lucht“ betekenen en zou een bescherming tegen demonen zijn. Tegen het einde van de vorige eeuw brachten toeristen de hondjes mee naar huis, en zijn deze hondjes in Europa beland.

De Chihuahua is het kleinste hondje ter wereld.

Karakter

De Chihuahua is een slim en levenslustig hondje. Hij is ondernemend en heeft een redelijk groot jachtinstinct in zich. Hij zal de muizen in de buurt verjagen en vangen als hij kan.

Niettegenstaande zijn kleine gestalte is het een moedig diertje en heeft hij geen schrik van grote honden.

Toch is dit ras minder geschikt voor kleine kinderen, want kleine honden lopen het gevaar door hen geplaagd en getergd te worden.

Waakzaam als ze zijn, zullen ze onmiddelijk de baas waarschuwen bij het minst verdachte geluid. Voor de rest is hij echt niet blafferig, maar hij zal zijn ongenoegen laten merken door stilletjes te morren en te knorren.

Verzorging

Van dit ras bestaat er een kortharige en langharige variant. De kortharige soort kan je best onderhouden met een natte doek en de langharige hond was je best maandelijks. Let er wel op dat beide soorten verharen en dat de oogjes extra verzorging nodig hebben.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands