Rasbeschrijving: Chinese Naakthond

Afkomst: China
Groep: Gezelschapshonden
Hoogte: 25-30 cm
Gewicht: Reuen: 4-5 kg; teven: 3-4 kg
Kleur: Hun huidskleur kan roze tot grijs of zwart zijn, koperrood of mahoniekleur, gevlekt of éénkleurig. Eigenlijk zijn alle kleurencombinaties toegestaan.

Omgang met kinderen

Omgang met andere honden

Omgang met andere dieren

Geschiedenis

Er is zeer weinig bekend over de plaats waar de Chinese Naakthond vandaan komt. In de loop der tijden is hij op verschillende plaatsen teruggevonden. Afrika, Japan, Zuid-Amerika…

Van één ding is men zeker: dit ras bestaat al vele eeuwen. In 1888 verscheen de Chinese Naakthond voor het eerst op een tentoonstelling in München.

Karakter

Deze slanke dameshondjes zijn levendige diertjes die er altijd vrolijk bijlopen. Ze houden erg van hun familie waar ze gezellig met de gezinsleden kunnen knuffelen.

Ze doen niets liever dan lui in de zon liggen om zich te laten opwarmen. Toch zijn ze niet bang van sneeuw, maar hebben dan wel een jasje en extra energie (o.v.v. voedsel) nodig.

Ze kunnen goed met kinderen opschieten, maar zoals voor elk ras geldt dat ze niet als speelgoed gezien mogen worden.

Aangezien ze behoorlijk slim zijn leren ze snel de basis over gehoorzaamheid aan. Leer hen zo snel mogelijk met alles en iedereen in contact te komen, want anders zullen ze op volwassen leeftijd misschien wat terughoudend zijn.

Verzorging

Deze hond heeft enkel haar op zijn hoofd, oren, aan het einde van zijn staart en aan zijn poten. De huid is naakt en moet goed verzorgd worden. Hij mag regelmatig in bad maar moet nadien met een bodylotion worden ingewreven zodat de huid niet te droog wordt.

Kijk ook uit voor zonnebrand en smeer hen indien nodig met een zonnecrème in. Er is ook een andere variëteit van dit hondenras die in hetzelfde nest kan geboren worden, de zogenaamde Powderpuff (poederdons). Deze soort is wel volledig behaard. Hij mag wat vaker in bad en moet af en toe geborsteld worden.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands