Rasbeskrivning: Bichon Frise

Ursprung: Frankrike
Grupp: Hundar som sällskapsdjur
Höjd: Schofthoogte tot 30 cm
Vikt: Gemiddeld 3-6 kg
Färg: Zuiver wit met vaalgeel, crême of abrikooskleurige schakeringen

Hantering av barn

Hantering av andra hundar

Hantering av andra djur

Historia

De precieze afkomst van de Bichon Frise is niet bekend, hij zou in de 15de eeuw zijn ontstaan door de kruising van Maltezer met kleine poedels, maar hij is ook verwant met bv. de Bolognezer, Lejonhund,… In de 16de eeuw werd dit hondje populair bij het Franse hof en dat bleef eeuwenlang zo. Na de Revolutie werd hij ook vaak gebruikt als circushondje. In 1933 werd de officiële rasstandaard opgesteld.

Karaktär

De Bichon Frisé is een moedig, levendig hondje en is dol op spelen. Het is van nature uit een sociaal hondje, een echte gezinshond die het goed kan vinden met kinderen. Het is een intelligent hondje, weet en leert snel wat er van hem verwacht wordt. Ze zijn vriendelijk en makkelijk op te voeden, geschikt voor eigenaars die nog niet veel ervaring hebben.

Vård

De fijne, zijde-achtige vacht van deze hondjes vraagt om veel verzorging. Het dagelijks uitkammen van de vacht en het regelmatig wassen met een speciale hondenshampoo, om de vacht mooi wit te houden, is nodig. De vacht moet regelmatig bijgeknipt worden omdat het haar anders te lang wordt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: ofwel wordt het achterlijf geschoren zoals bij de Pudel, ofwel worden enkel de snuit en pootjes geschoren. De ogen moeten schoongemaakt worden en irriterend haar rond de ogen moet men wegknippen. De oren moeten ook zuiver zijn; vuil en losse haren moeten verwijderd worden. En tenslotte moet men het te veel aan haar tussen de tenen ook weggeknippen.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
sv_SESvenska