The alaskan klee kai

Alaskan Klee Kai

The Alaskan Klee Kai is a dog that comes in three sizes. Klee Kai means something like "Little Dog." When you see this beautiful animal, you might think that you are just dealing with a small Husky. Yet that is not the case. The Klee Kai is definitely a different dog. The main difference is in his character. The Husky is really a working animal. The Klee Kai is much more of a family dog and a companion animal. Still, they can be quite fierce when they need to be.

Over de geschiedenis van de Klee Kai is niet zoveel bekend. Wel is bekend dat die geschiedenis duizenden jaren oud moet zijn. Het is zoals het wel vaker met hondenrassen gaat: hoe ouder een ras, hoe minder we over de voorouders weten. Wat we wel weten is dat de voorouders van de Klee Kai geharde dogs geweest moeten zijn. De honden moesten immers het onherbergzame landschap van Alaska trotseren. Uit die honden is uiteindelijk de Husky ontstaan. De kleinere Huskies werden door een zekere Linda Spurlin gefokt tot de Klee Kai. Dit ras is wat meer een gezin- en gezelschapshond dan de Husky. Echter, het dier wordt ook als therapiehond ingezet.

De Klee Kai is een speels en intelligent dier. Hij heeft graag mensen om zich heen en houdt er totaal niet van om alleen te zijn. Het is geen large dog, dus je hoeft geen grote tuin te hebben om dit dier tevreden te houden. Echter, je moet wel voldoende aandacht aan hem besteden. Ook ben je behoorlijk veel tijd met het borstelen van de hond. Hij verliest namelijk vrij veel haar.

De Klee Kai houdt er van om uitgedaagd te worden. Dat kan zijn in de vorm van een lange wandeling. Echter, de Klee Kai vindt het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Het belangrijkste is dat je dit dier op een positieve manier nieuwe dingen leert. Daarnaast is het belangrijk om ze vroeg in contact te brengen met andere honden en mensen.

Characteristics Alaskan Klee Kai

Specifications Alaskan Klee Kai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Similar dogs

en_USEnglish