The Glen terrier

Glen Terrier

The Glen terrier is a small dog with a particularly lively character. The dog has a double coat and is rough-haired. The animal is a real family dog and its endearing appearance can make it look like a lap dog. But make no mistake! The dog was originally bred as a hunting dog, that character is still in the animal. He does need space to expend his energy.

Deze hond komt uit een onherbergzaam landschap. De hond groeide vindt zijn oorsprong in County Wicklow (Ierland), een bergachtig landschap. Het was de hond van boeren die hard moesten werken om te overleven. Van hun honden werd ook verwacht dat ze werkten voor de kost. De hond werd ingezet als dassenjager, maar kreeg al snel de bijnaam “Turnspit Dog”. Ze werden namelijk ook ingezet om het spit waaraan een varken gebraden werd rond te laten draaien.

De Glen terriër heeft echt het karakter dat je van een terriër mag verwachten. Ondanks zijn bescheiden formaat heeft de hond meer dan voldoende pit in zijn lijf. Het zijn alerte honden die niet snel bang zijn. De Glen terriër heeft een liefdevol karakter en is graag bij zijn baasje. Echter, ze zijn erg gesteld op hun grondgebied en kunnen het nog weleens aan de stok krijgen met vreemde honden. Daarnaast is deze hond niet bijzonder goed met jonge kinderen. Ze pikken het namelijk niet wanneer er bijvoorbeeld speelgoed van hen wordt afgepakt.

Dit ras heeft een consequente opvoeding nodig. In de eerste plaats moeten ze goed gesocialiseerd worden, om zo om te leren gaan met onbekenden en met andere honden. Daarnaast moeten ze leren het gezag van hun baasje te accepteren. De hond kan namelijk vrij dominant en eigenzinnig zijn. Als het baasje niet in staat is om de hond duidelijk te maken waar zijn grenzen liggen, is het einde zoek.

Kenmerken Glen Terriër

Specificaties Glen Terriër

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Similar dogs

en_USEnglish