Breed description: Afghan Hound

Origin: Afghanistan
Group: Windhonden
Height: Reuen: 68-74 cm; teven: 63-69 cm
Weight: 25-30 kg
Color: Alle kleuren zijn toegestaan.

Dealing with people

Dealing with others dogs

Dealing with other animals

History

Van dit oude ras heeft men reeds afbeeldingen gevonden op rotswanden in Afghanistan. Hij zou al ten tijde van het Oude Egypte hebben bestaan. De Afghan sighthound is een kruising tussen inheemse berghonden en ingevoerde windhonden. Eeuwenlang bestaat hij al, deze jager van de bergen en de vlakten. Het is een echte werk- en jachthond, maar nu wordt hij gebruikt als gezelschaps- en modehond en is hij één van de populairste windhonden.

Character

De Afghaanse Windhond geeft een trotse, fiere indruk en straalt binnenshuis rust en waardigheid uit. Deze hond houdt van mensen en is gehecht aan zijn familie, maar staat wantrouwig tegenover vreemden. Door zijn behendigheid, snelheid en intelligentie was hij zo geschikt als jachthond. Nu kunnen deze eigenschappen gebruikt worden tijdens het rennen, hetgeen een populaire sport is geworden voor windhonden. De zelfstandige Afghaanse windhond moet met veel geduld afgericht worden. Het is een hond die niet altijd onmiddellijk zal gehoorzamen en hij zal zich ook niet onderwerpen. Hij moet zich als gelijke behandeld voelen en er moet wederzijds respect zijn tussen huisdier en baas.

Care

De Afghaanse Windhond heeft een lange zijdeachtige vacht. Het haar klit over het algemeen snel en heeft een dagelijkse verzorging nodig. Als deze hond vuil wordt door het rennen en ravotten, moet men hem in bad stoppen. Tenslotte nog twee tot drie keer per jaar een bezoek aan het trimsalon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
en_USEnglish