Breed description: Chinese Crested

Origin: China
Group: Pet dogs
Height: 25-30 cm
Weight: Reuen: 4-5 kg; teven: 3-4 kg
Color: Hun huidskleur kan roze tot grijs of zwart zijn, koperrood of mahoniekleur, gevlekt of éénkleurig. Eigenlijk zijn alle kleurencombinaties toegestaan.

Dealing with children

Dealing with others dogs

Dealing with other animals

History

Er is zeer weinig bekend over de plaats waar de Chinese Crested vandaan komt. In de loop der tijden is hij op verschillende plaatsen teruggevonden. Afrika, Japan, Zuid-Amerika…

Van één ding is men zeker: dit ras bestaat al vele eeuwen. In 1888 verscheen de Chinese Naakthond voor het eerst op een tentoonstelling in München.

Character

Deze slanke dameshondjes zijn levendige diertjes die er altijd vrolijk bijlopen. Ze houden erg van hun familie waar ze gezellig met de gezinsleden kunnen knuffelen.

Ze doen niets liever dan lui in de zon liggen om zich te laten opwarmen. Toch zijn ze niet bang van sneeuw, maar hebben dan wel een jasje en extra energie (o.v.v. voedsel) nodig.

Ze kunnen goed met kinderen opschieten, maar zoals voor elk ras geldt dat ze niet als speelgoed gezien mogen worden.

Aangezien ze behoorlijk slim zijn leren ze snel de basis over gehoorzaamheid aan. Leer hen zo snel mogelijk met alles en iedereen in contact te komen, want anders zullen ze op volwassen leeftijd misschien wat terughoudend zijn.

Care

Deze hond heeft enkel haar op zijn hoofd, oren, aan het einde van zijn staart en aan zijn poten. De huid is naakt en moet goed verzorgd worden. Hij mag regelmatig in bad maar moet nadien met een bodylotion worden ingewreven zodat de huid niet te droog wordt.

Kijk ook uit voor zonnebrand en smeer hen indien nodig met een zonnecrème in. Er is ook een andere variëteit van dit hondenras die in hetzelfde nest kan geboren worden, de zogenaamde Powderpuff (poederdons). Deze soort is wel volledig behaard. Hij mag wat vaker in bad en moet af en toe geborsteld worden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
en_USEnglish